«Taxi»-regissør på internasjonal seriejakt

Regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen har inngått en samarbeidsavtale med et britisk produksjonsselskap. Sammen skal de utvikle en ny krimserie om papirløse flyktninger.

Ulrik Imtiaz Rolfsen er i gang med å skrive manus til en stor, internasjonal kriminalserie. Det gjør han i samarbeid med et britisk produksjonsselskap.

I 2015 er det ti år siden Ulrik Imtiaz Rolfsen debuterte som spillefilmregissør med actionfilmen <i>Izzat</i>.

Går det som han håper vil jubileumsåret bli starten på et utenlandsk serieeventyr for 42-åringen.

— Chrysalis Vision er et internasjonalt produksjonsselskap med base i London, som jobber utelukkende med å utvikle TV-serier for videresalg. Avtalen jeg har inngått går ut på at det nå skal skrives en storyline og deretter en pilot frem mot sommeren. Så skal det tas en beslutning i løpet av høsten om serien skal settes i produksjon. Det vil tidligst kunne skjedd i slutten av 2015, sier Rolfsen.

Åpnet dører

Målet er at hendelsesforløpet i den planlagte serien skal strekke seg over fem sesonger.

Les også:

Les også

Hevder NRKs dramasjef overbetalte venn

— Jeg har lenge jobbet for å kunne lage film og TV-serier i utlandet, det er ingen hemmelighet. Etter at Taxi ble plukket opp i USA, var det mange nye dører som åpnet seg. For meg er det veldig kult at jeg nå har fått en kontrakt og betalt for å utvikle en helt ny story, sier regissøren.

Serien har allerede fått navnet «Papers», og vil handle om en papirløs, afghansk flyktning som vokser opp i Norge. Like før han fyller 18 år, tidspunktet for når han vil bli kastet ut av landet, rømmer han landet. Han blir boende på kontinentet som papirløs flyktning, hvor han må livnære seg med kriminell virksomhet. I tillegg blir han blandet i et stort traffickingnettverk, samtidig som han jakter på sin store kjærlighet.

Multinasjonalt

— I dag finnes det millioner av papirløse flyktninger i Europa, ingen vet hvor mange det er. Jeg har selv nær slekt som lever som papirløse flyktninger i Spania. Samtidig er jeg fascinert av den businessmessige siden av dette, hvordan dop- og traffickingsalg operer i samfunnet på et multinasjonalt plan, sier Rolfsen.

At han velger å utvikle serien utenfor landets grenser er ikke tilfeldig.

— Jeg føler at de problemstillingene jeg tar opp, får en enorm respons ute i verden, ikke minst i England og USA. Der lever de mellom flere kulturer på en helt annen måte enn vi gjør her hjemme. De er mer åpen for denne problemstillingen. I Norge synes vi dette er interessant og søtt, der borte kjenner de dette mer på kroppen, sier Rolfsen.

I 2011 regisserte og skrev han manus for dramaserien «Taxi» på NRK. Nå er den amerikanske produsenten Gary Pearl, og manusforfatteren Jeb Stuart i gang med å lage en amerikansk versjon av serien.

Digger serier

— Selv om jeg nå i høst kommer med en kinofilm, Haram , så har jeg fått et skikkelig kick av å lage TV-serier. Derfor er jeg villig til å ofre tre år av mitt liv for å få laget denne nye serien. Jeg digger serieformatet. Du får fortalt mye dypere og lengre historier, og du får utdypet karakterene mye mer enn i en film, sier han.

Les også:

Les også

«Den nye dramasjefen i NRK må vise betydelig bedre samarbeidsevner»

Han legger ikke skjul på at TV-serier har fått stor prestisje i bransjen.

— Jeg liker måten serier lages på, dramaturgien, hvordan de kringkastes og mottagelsen seriene får. I tillegg legger jeg ikke skjul på at jeg liker å lage ting til et stort publikum. Tanken på å få muligheten til å lage en småglobal kriminalhistorie over mange episoder trigger meg. Hadde jeg hatt valget mellom dette og laget en stor Hollywood-film, så hadde jeg helt klart valgt serien, sier han.