SMS-TV til millioner

Det norske selskapet Active Loop Television AS skal levere interaktivt TV-innhold à la NRKs "Svisj" til 16 millioner amerikanske husstander.

Det er en type musikkvideo-jukeboks tilsvarende NRKs "Svisj", selskapet har solgt i USA.

Siden i fjor vår har Activ Loop Television AS spesialisert seg på å utvikle interaktivt innhold ved bruk av mobiltelefon til TV-kanaler. Her hjemme har selskapet levert tjenester til både TV3 og ZTV, i tillegg har de solgt innhold til land som Ukraina, Storbritannia, Tyskland, De forente arabiske emirater, Tyrkia og Canada. I USA har selskapet solgt "TextmeTV", et interaktivt communitysamfunn, til to TV-stasjoner i Michigan. Formatene inkluderer chat, quiz, MMS-billedvisning og ulike underholdningstjenester. Og større skal de bli.

16 millioner.

Under TV-messen MipTV i Cannes i forrige uke offentliggjorde Active Loop Television AS en lukrativ avtale med DirecTV, det amerikanske svaret på de norske satellittdistributørene Canal Digital og Viasat. Det betyr en distribusjon til 16 millioner amerikanske husstander.— Vi har solgt en type musikkvideo-jukeboks til DirecTV, tilsvarende "Svisj" i Norge. Dette skal sendes 28 timer i uken på tider hvor det ikke blir sendt andre programmer. Her blir det en blanding av indypunk musikkvideoer, samt videoer med skateboard, surfing, motocross og snowboard hvor det er seerne ved hjelpe av sine mobiltelefoner, som bestemmer hva de vil se, sier Torkel Bergstøl, innholdsansvarlig i Activ Loop Television AS.

Markedsverdi.

Han ønsker ikke å oppgi verdien av avtalen, men innrømmer at markedsverdien ved å ha kommet seg inn på det amerikanske TV-markedet, er viktig.- Vi drifter tjenesten og tar betalt gjennom sluttbrukerinntektene. Derfor er det for tidlig å tallfeste verdien på avtalen, men i dag utgjør USA over 50 prosent av det totale TV-markedet i verden. Amerikanerne ser atat de store annonsørene er i ferd med å flytte på seg, fra tradisjonell TV-underholdning til interaktive satsinger. Det er her vi har størst mulighet til å tjene penger, fordi her finnes det minst 400 potensielle kunder for vår type TV-tilbud, sier Bergstøl.Under TV-messen i Cannes ble det holdt en rekke ulike konferanser hvor det siste innen interaktive TV-formater ble presentert. Mye av dette er allerede å se på norske skjermer.

Ansatte eier.

— Norge har kommet langt innenfor dette feltet, og det skyldes at vi bor i et lite land. Derfor har kanalene vært tvunget til å tenke alternativt for å dekke de stadig økende kostnadene som TV fører med seg. Slike enkle brukerrelaterte løsninger er en veldig kostnadseffektiv måte å lage TV på. De knytter seerne til kanalen som merkevare, samtidig som det genererer inntekter, sier han.Active Loop Television AS, som ble etablert så sent som i fjor vår, er restene etter det som tidligere het Cee TV. Det var selskapet som tidligere TV 2-toppene Finn H. Andreassen og Trygve Rønningen etablerte og senere solgte seg ut av. I dag eier de elleve ansatte 50 prosent av Active Loop Television AS, resten eies av private investorer. Samtidig henter de teknologiske løsninger fra teknologiselskapet Vizrt Ltd, som ledes av en annen tidligere TV 2-sjef og eks-nyhetsredaktør Bjarne Berg.

Solid fotfeste: Torkel Bergstøl.