Kultur

Nettrekord for NRK-drama

Serien «Unge lovende» gjør suksess på nettet og er blitt NRKs mest sette dramaserie på nett.

NRK-serien «Unge lovende» griper rett inn i den brytningsperioden i 20-årene hvor dagens generasjon vaker mellom ungdom og voksen, og drømmer og virkelighet. Nenne (Gine Cornelia Pedersen) vil bli forfatter, mens Elise (Siri Seljeseth) vil bli stand up komiker og Alex (Alexandra Gjerpen) vil bli skuespiller. Eirik Evjen

 • Ntb

Statskanalen la serien ut på nett før den gikk på TV, og det har fungert akkurat slik de ønsket, skriver VG.

Med et snitt på 170.000 seere på nettet — 2.000 flere enn Kampen om tungtvannet - har den satt ny rekord for dramaserier på NRK, skriver VG.

— Vi lever i en tid hvor unge mennesker ser mindre drama på vanlig TV. Tallene for Unge lovende viser at to av tre seere på nett er under 40 år. Samtidig viser seertallene for vanlig TV at det er de eldre seergruppene som har sett «Unge lovende» lineært, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK.

Riktignok må serien se seg slått langt ned i støvlene av tungtvannssabotørene når det gjelder god, gammeldags TV-titting. I snitt benket 1,4 millioner seg foran skjermen for hver episode av Kampen om tungtvannet , mens Unge lovende har hatt mellom 298.000 og 374.000 seere.

— Men vi ser også at seingen på nett-TV øker i forbindelse med visning på vanlig TV. Det kan virke som om folk får seg en liten påminnelse, sier Tolonen.

 • Anmeldelse av Unge lovende: Ny norsk ungdomsserie med stort potensial
 • Unge lovende: Vil gjøre jenteserier trendy i Norge

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Seerne flykter fra «Lykkeland»

 2. KULTUR

  Snart er hver tredje TV-seer over 60 år

 3. FOTBALL

  Kvinnelig trener i «Heimebane» slår knockout på Eliteserien

 4. DIGITAL

  Ungdom dropper TV til fordel for strømming

 5. KULTUR

  Seerne svikter Skam-oppfølger

 6. FOTBALL

  Rekordmange nordmenn så Frankrike slå tapre Island ut av EM