Kultur

Jenny Skavlan: «Algerie-terroren preger oss»

Det er ikke bare enkelt å lede Melodi Grand Prix samtidig som dramatiske ting skjer i Algerie, innrømmer Jenny Skavlan og Erik Solbakken.

Jenny Skavlan og Erik Solbakken er nytt programlederpar i MGP 2013. Foto: Arve Henriksen

 • Arve Henriksen
  Arve Henriksen
  Journalist

Onsdag ledet Jenny Skavlan sin aller første direktesending på TV, da NRK offentliggjorde de første syv deltagerne i årets Melodi Grand Prix. Ved sin side hadde hun Erik Solbakken, som har betydelig mer direktesendt erfaring.

I 2010 var han en av tre programledere under den internasjonale Eurovision-sendingen i Telenor Arena. I kveld leder Skvalan og Solbakken den første av i alt tre delfinaler i Melodi Grand Prix.

Prestasjon

— Onsdags program var Jennys første direktesending og det kunne ingen merke. Hun gjorde en veldig bra jobb. Direktesendinger går sjelden akkurat som planlagt. Hvis du er åpen for at ting kan skje underveis og at du kan gjøre feil, da tror jeg vi alle presterer bedre, sier Erik Solbakken.

De er nemlig opptatt av det de gjør bare er TV . Begge vedgår at den dramatiske situasjonen som utspiller seg i Algerie preger dem.

— Vi befinner oss i denne MGP-boblen. Når vi så tar en pause og går på nett, får vi verden utenfor midt i fleisen. Her jobber vi med lørdagsunderholdning i en helg som kanskje kan bli ganske tung, det gjør noe med oss, sier Jenny Skavlan.

Jobber på

Foreløpig har ikke NRK tatt noen beslutninger som kan bety at sendingen utgår.

— Vi får jo en kraftig påminnelse om at det skjer ting ute i verden. Men om det blir sending eller ikke er noe ledelsen i NRK håndterer, dette er derfor ikke noe vi vet noe om. Vi jobber mot at det skal bli sending, sier Solbakken.

Les også

Algerie kan stoppe MGP

Erik Solbakken har forlengst utmerket seg en komiker i tillegg til programlederjobben, og da gjerne i sammenheng. Det blir det ikke noe av i Melodi Grand Prix, uten dette skyldes situasjonen i Algerie. De er opptatt av at det er artistene som skal være i fokus denne kvelden, ikke dem selv.

Sparer humoren

— Vi har ikke lagt opp til noen vitseparade. Jeg har jo forsøkt noen ganger på direktesendinger, men når jeg står der i en trikot på idrettsgallaen foran Kongen, har jeg tenkt, hva er det du driver med nå Erik. Er det ikk en ildsjel som skal få litt heder nå, sier han.

Derfor sparer de humoren til pausene.

— Erik sørger for god stemning i pausene, trivsel er viktig på arbeidsplassen. Det gjør at vi alle yter bedre. Vi forsøker også å backe opp artistene så godt vi kan, vi hauser dem opp så godt vi kan, sier Skavlan.

Musikken viktigst

I fjor endte Norge på desidert sisteplass i Eurovision Song Contest. I år har NRK derfor skiftet ut store deler av gjengen bak. Selv mener de to nye programlederne at musikken er viktigst.

— Melodi Grand Prix er Norges største og viktigste musikkonkurranse. Det er en stor arena for å slippe til ny norsk musikk. Hvert år kommer det nye artister, og 21 nye låter som nordmenn skal lytte til i mange år fremover. Det er ikke noe gammel musikk som skal covres, det er det så mye av fra før på andre kanaler, sier Skavlan.

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Melodi Grand Prix-finalen skal holdes i Trondheim

 2. KULTUR

  Raylee gikk videre etter MGP-delfinale med tekniske problemer

 3. KULTUR

  MGP-vinner Ulrikke Brandstorp: – Veldig skuffet over NRK

 4. KULTUR

  Eurovision-vinner Netta Barzilai: – Har mottatt flere tusen hatmail, hver dag

 5. KULTUR

  Markerer sin Eurovision-motstand under kveldens MGP-finale

 6. KULTUR

  Distriktene ble droppet, MGPs delfinaler lagt til Fornebu: – NRK må skjerpe seg