Kultur

Snoop Dogg tatt i tollen i Kristiansand

Snoop Dogg fikk 12.000 i bot og 40.000 i gebyr.

Snoop ble tatt til side av tollerne på Kjevik, og fikk en bot på 12.000 kroner for besittelse av marihuana. Dave Allocca/Ap

 • Marthe Rosenvinge Ervik

Rapartisten Snoop Dogg ble pågrepet på Kristiansand lufthavn Kjevik torsdag formiddag på grunn av en mindre mengde narkotika som ble oppdaget i tollen. Det melder NRK Sørlandet.

— Vi har innbrakt en person fra Kjevik som hadde med seg en mindre mengde narkotika, sier operasjonleder i Agder politidistrikt Jon Kvitne til Fædrelandsvennen.

Han vil ikke bekrefte artistens navn, men bekrefter at personen er tatt med til politistasjonen.

Ble avhørt

— Narklotikahunden Sniff stod i grønn sone sammen med våre tjenestemenn på ordinær rutinekontroll. Da en av passasjerne gikk forbi markerte straks narkotikahunden. Denne personen ble tatt til side, og det ble da funnet åtte gram marihuana. Politiet ble derfor varslet. Samtidig hadde mannen som ble stoppet med seg varluta som omregnet i norske kroner utgjorde 227.000 kroner. Det er tillatt å ta med seg inn 25.000 norske kroner. Mannen ble på stedet ilaget et gebyr på 40.000 kroner, som ble betalt kontant, opplyser kontrollsjef Per Emil Wikøren i Tollregion Sør til Fædrelandsvennen.

Artisten er ferdig avhørt på Kristiansand politistasjon.

— Personen som ble pågrepet på Kjevik har vært i avhør. Han har ekjent innførsel og besittelse av noen gram marihuana. Han har fått en bot på 12.000 kroner og er løslatt, sier jourhavende politijurist Per Ørnulf Thorbjørnsen til Fædrelandsvennen.

Snoop Dogg skal etter planen ha konsert på Hovefestivalentorsdag klokken 22.30.

Kveldens konsert som planlagt

— Hvis det stemmer at Snoop tok med seg dop inn i landet, er det selvsagt skuffende, sier leder for Hovefestivalen, Melvin Benn.

Han sier at kveldens konsert går som planlagt.

— Jeg har kjent ham i mange år. Han er en fyr som lever livet med litt andre regler og en litt annen kultur enn de fleste. Likevel synes jeg han er en veldig fin fyr, sier Benn.

Bookingansvarlig for Hovefestivalen var ordknapp da Fædrelandsvennen spurte han om saken.

— Dersom dette stemmer er det ikke bra, men jeg foreløpig ikke noe om dette. Vi får se hva som skjer, sier bookingansvarlig for Hovefestivalen, Toffen Gunnufsen, til Fædrelandsvennen.

Slik lurte de pressen

Omkring 10 minutter senere åpnet bilporten seg på ny, hvorpå en politibil med en person i baksetet kom kjørende ut. Parallellt med dette kjørte den svarte Bmwen ut på baksiden av politihuset, og lurte hele det oppmøtte pressekorpset.

Dette er imidlertid ikke første gangen rapperen har vært på kant med loven. I 2006 ble han stanset av politiet i Los Angeles med et våpen og marihuana i bilen sin. For dette ble Snoop Dogg dømt til fem års prøvetid, i tillegg til 800 timer med samfunnstjeneste.

Dersom Snoop, eller CordazarCalvin Broadus som han egentlig heter, bryter vilkårene for prøvetiden kan han likevel måtte å sone straffen sin i fengsel.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Rapperen Kamelen løslatt av politiet

 2. NORGE

  Rullet opp narkonettverk i russebuss i Drammen

 3. A-MAGASINET

  Oasis viste finger'n. Björk klemte trær. Snoop Dogg røyket og spiste kyllingvinger. Var du der da?

 4. NORGE

  Han ledet «Breaking Bad-ligaen» på Sørlandet

 5. NORGE

  Nokas-raner måtte få hjelp: Fikk motorstopp med smuglerbåt i Skagerrak

 6. NORGE

  14 personer siktet etter rekordbeslag av narkotika