Protesterte med sang og taler foran Y-blokka

En rekke artister og kjentfolk deltok torsdag kveld i en stor protestkonsert foran Y-blokka i Oslo som regjeringen har vedtatt revet.

Åse Kleveland sang en oppdatert versjon av «Jeg vet om en gammel mann».

Lars Lillo-Stenberg, Ravi, Elvira Nikolaisen, Stein Torleif Bjella & Kjartan Kristiansen, Brenn og Valentinerne var blant de som deltok.

Tidligere kulturminister Åse Kleveland og tidligere miljøminister Ola Elvestuen stilte også opp.

Arrangørene håper regjeringen vil snu i saken, og viser til at det nytter å protestere. Bryggen i Bergen, Bakklandet i Trondheim, Kirkeristen i Oslo ble reddet i siste liten av demonstranter.

«Den elegante Y-blokka og det inviterende byrommet den skaper tilhører folket og fremtidige generasjoner. Bygningene er nok regjeringens eiendom, men minnene og den kollektive hukommelsen tilhører folket», heter det blant annet i en uttalelse fra arrangøren

Lars Lillo-Stenberg viste sin protest.

Til søksmål mot staten

Støtteaksjonen for bevaring av Y-blokken går til søksmål mot staten for å stoppe rivingen av blokken i Regjeringskvartalet i Oslo.

Blant deltagerne i Støtteaksjonen, er Norske arkitekters landsforbund, Fortidsminneforeningen og Oslo Arkitektforening, skriver NRK.

De sier at prosessen rundt rivingen er formet slik at ingen kan klage på den, noe de mener er udemokratisk. Derfor sier de at de ikke hadde noe annet valg enn å gå til søksmål.

Les også

Statsråd Nikolai Astrup (H): – Y-blokken skal rives, og det skal skje nå

Advokat Berit Reiss Andersen sier målet med søksmålet er å få kjent rivningsvedtaket ugyldig.

– Dette gjør vi ved å fremheve plassens betydning som et punkt i byen, som fikk en ny betydning gjennom 22. juli., sier Andersen.