Glastonbury-festivalen avlyses

Glastonbury-festivalen, som i år skulle arrangeres for femtiende gang, er avlyst på grunn av koronapandemien.

Taylor Swift skulle spilt på årets Glastonbury, som nå er avlyst.

Det opplyser arrangørene onsdag. Musikkfestivalen er en av Europas mest tradisjonsrike og hadde i fjor mer enn 200.000 besøkende. Planen var å lage en enda større festival i år.

Taylor Swift, Kendrick Lamar, Paul McCartney og Diana Ross var blant artistene som var bekreftet til årets festival. Den skulle vært arrangert den siste uken i juni.

– Eneste alternativ

– Dette er selvfølgelig ikke en handling vi håpet å måtte ta for vårt 50-årsjubileum, men etter de nye tiltakene som ble kunngjort fra regjeringen denne uken - og i tider med så mye ukjent usikkerhet - er dette nå vårt eneste levedyktige alternativ, skriver festivalen i en pressemelding.

Programmet for Glastonbury-festivalen ble sluppet for bare kort tid siden, men altså før de nye tiltakene mot koronaspredning ble innført i Storbritannia.

Fra før er store arrangement og festivaler som South By Southwest, Ultra Music Festival i Miami og Vossa Jazz her hjemme også avlyst.

– Ikke hørt noe

Samme juni-helg som Glastonbury, arrangeres den to dager lange festivalen Oslo Sommertid på Voldsløkka i Oslo med storstjernene Taylor Swift og Kendrick Lamar øverst på plakaten.

Arrangør Peer Osmundsvaag i All Things Live skriver i en sms til Aftenposten at han ikke har hørt noe om konsekvenser for disse konsertene.

– Vi følger selvfølgelig nøye med på utviklingen fra myndighetene og artistenes side i en ekstremt uforutsigbar situasjon. Vi håper at sommeren blir så fin som planlagt, men regner med å vite mer de kommende ukene, sier Peer Osmundsvaag.