Kultur

Glastonbury-festivalen avlyses

Glastonbury-festivalen, som i år skulle arrangeres for femtiende gang, er avlyst på grunn av koronapandemien.

Taylor Swift skulle spilt på årets Glastonbury, som nå er avlyst.
  • Robert Hoftun Gjestad
    journalist
  • NTB

Det opplyser arrangørene onsdag. Musikkfestivalen er en av Europas mest tradisjonsrike og hadde i fjor mer enn 200.000 besøkende. Planen var å lage en enda større festival i år.

Taylor Swift, Kendrick Lamar, Paul McCartney og Diana Ross var blant artistene som var bekreftet til årets festival. Den skulle vært arrangert den siste uken i juni.

Les også

  1. Kulturarrangører får støttepakke på 300 millioner – idrett og frivillighet 600 millioner

  2. Virke: Kulturnæringen kan tape 930 millioner de neste seks ukene

– Eneste alternativ

– Dette er selvfølgelig ikke en handling vi håpet å måtte ta for vårt 50-årsjubileum, men etter de nye tiltakene som ble kunngjort fra regjeringen denne uken - og i tider med så mye ukjent usikkerhet - er dette nå vårt eneste levedyktige alternativ, skriver festivalen i en pressemelding.

Programmet for Glastonbury-festivalen ble sluppet for bare kort tid siden, men altså før de nye tiltakene mot koronaspredning ble innført i Storbritannia.

Fra før er store arrangement og festivaler som South By Southwest, Ultra Music Festival i Miami og Vossa Jazz her hjemme også avlyst.

– Ikke hørt noe

Samme juni-helg som Glastonbury, arrangeres den to dager lange festivalen Oslo Sommertid på Voldsløkka i Oslo med storstjernene Taylor Swift og Kendrick Lamar øverst på plakaten.

Arrangør Peer Osmundsvaag i All Things Live skriver i en sms til Aftenposten at han ikke har hørt noe om konsekvenser for disse konsertene.

– Vi følger selvfølgelig nøye med på utviklingen fra myndighetene og artistenes side i en ekstremt uforutsigbar situasjon. Vi håper at sommeren blir så fin som planlagt, men regner med å vite mer de kommende ukene, sier Peer Osmundsvaag.

Les mer om

  1. Festival
  2. Glastonbury-festivalen
  3. Taylor Swift