Musiker-ektepar risikerer å stå uten inntekt

Ekteparet Peter Szilvay og Ingeborg Gillebo jobber som frilansere i musikkbransjen. Blir flere konserter avlyst, risikerer de at store deler av familiens årsinntekt går tapt.

Dirigenten Peter Szilvay sier at han synes det er dypt urettferdig hvis myndighetene nå lar være å lønne kunstnere som ufrivillig hindres fra å drive sin virksomhet. Han og kona Ingeborg Gillebo risikerer at begges deltagelse på forestillinger i mars og i begynnelsen av april vil ryke.

Dirigent Peter Szilvay og kona, mezzosopran Ingeborg Gillebo, er blant dem som rammes hardt når deres oppdragsgivere må avlyse konserter. Smittevernoverlegen i Oslo bestemte onsdag at arrangører må søke kommunen om å gjennomføre arrangementer med mer enn 100 deltagere. En rekke konserter, teaterforestillinger og andre kulturarrangementer er allerede avlyst.

– Vi er begge frilansere. Det er skikkelig skummelt å tenke på at vi som småbarnsfamilie plutselig kan stå uten inntekt. Vi har intet sikkerhetsnett, sier Gillebo, som er en av Norges mest kjente sangere.

Les hele saken med abonnement