Kultur

Rockeverdenen sørger over Weiland

Scott Weiland (48) ble ifølge funnet død om bord på turnébussen torsdag kveld, ifølge TMZ rett før han skulle gå på scenen i Minnesota med bandet sitt, The Wildabouts.

Den amerikanske rockestjernen Scott Weiland fotografert 2. juli 2005 i Hyde Park i London i forbindelse med en konsert med bandet Velvet Revolver. Weiland, som også var frontmann i Stone Temple Pilots, hadde i mange år slitt med narkotikamisbruk, og ble funnet død i Minnesota under en turne med hans nye band. Wildabouts. REUTERS/Stephen Hird

 • Ntb

Weiland sang tidligere i Stone Temple Pilots og Velvet Revolver, som besøkte Øya-festivalen i 2004. Hans manager bekreftet den triste nyheten overfor magasinet Rolling Stone.

Flere medier skriver at Weiland døde mens han sov. Flere opplysninger om dødsfallet vil bli offentliggjort fredag, ifølge bladet. Familien hans ber om ro, ifølge Weilands offisielle Facebook-side.

Les også:

Les også

Tragedier i kø

Scott Weiland slet med rusmisbruk store deler av livet, og måtte blant annet sone for promillekjøring, og hadde flere avvenningsopphold bak seg. Men i april i år uttalte Weiland, som slapp platen «Blaster» med The Wildabouts måneden før, at han slet med samme problem som Keith Richards:

— Folk stiller ham fremdeles de samme spørsmålene som for 30 år siden, selv om han er en fullstendig annen person. Og jeg er en helt annen person enn jeg var for 15 år siden, sa han til Rolling Stone, og fremholdt at han hadde vært nykter i flere år.

Nå sørger rockekollegene over den velkjente stemmen i band som Stone Temple Pilots og Velvet Revolver, som begge ga ham fyken.

«Helt fra meg, jeg tenker på familien hans i kveld», skrev Jane's Addiction-gitarist Dave Navarro, mens den tidligere Velvet Revolver-kollegaen Dave Kushner nøyde seg med et «RIP Scott Weiland», ifølge Rolling Stone.

Groove.no kalte Velvet Revolvers opptreden på Øya for «en mektig konsert». (©NTB)

Les også:

 1. Les også

  Slipper fengsel

Relevante artikler

 1. HISTORIE

  Her slår Hells Angels løs på festivalpublikumet. Dagen blir kalt «rockens svarteste dag».

 2. KULTUR

  Da rockeprinsen Dave Grohl møtte Hennes Kongelige Høyhet Mette-Marit

 3. KULTUR

  Ny på Netflix: Martin Scorsese har laget en leken rockumentar om Bob Dylan

 4. BYLIV

  Kjempekor, mat- og vintips og en fryktelig kvinne kan du få med deg i Oslo denne helgen.

 5. KULTUR

  Rolling Stones truer med å saksøke Donald Trump

 6. KULTUR

  Iron Maiden-sjefen til Oslo. Gjett hva billettprisen er?