Lunken mottakelse for "Festen"-regissør

Danske filmkritikere er skuffet over "Festen"-regissøren Thomas Vinterbergs nye film "It's All About Love", hvor Joaquin Phoenix og Claire Danes har hovedrollene.

Etter suksessen med dogmefilmen "Festen" har regissøren gått i en annen retning, og det er en episk kjærlighetsthriller med handling lagt til 2021 som han nå presenterer for det danske kinopublikum.

Hovedrollene bekles av Hollywood-stjernene Claire Danes og Joaquin Phoenix og filmens budsjett er på over 80 millioner kroner.

Mens de danske filmanmeldernes meninger om filmen spriker, er karaktergivningen samstemt rundt midten av skalaen.

Feiltrinn med format

Weekendavisen beskriver filmen som en atypisk visjonær dansk verdensfilm som er fortellermessig ujevn.

— Det er i hvert fall et feiltrinn med stil og format, konkluderer anmelderen. Belingske Tidende skriver at filmen er en dårlig historie som er godt fortalt, og synes manusforfatterne, Vinterberg selv, sammen med Mogens Rukow, ikke har gjort en god nok jobb.

Politikens anmelder mener Vinterberg har brutt med sin egen, renlinjede stil, og laget en film med for mange sidehistorier som er vanskelig å få tak på. Filmen er verdt å se, men unødvendig, mener anmelderen.

— Filmen er overbevisende i detaljene, men helheten feiler, mener Jyllands-Posten, som synes at paret filmen handler om blir uinteressante for publikum. (NTB PLUSS)