Kultur

Tyggispoppiken

Og der kommer Annie inn på Teddys Softbar. Tyggende på en tyggis. Det kan ikke passe bedre når du har en hit som heter "Chewing Gum".

 • <forf>john-arne Ø. Gundersen<

Men nå tygger nok Anne Lilia Berge Strand litt hardere enn ellers: Hun har mistet bagasjen, og taxien fra flyplassen holdt på å kollidere. — Enten går det veldig, veldig bra med meg. Eller så går det veldig, veldig dårlig. Jeg lurer på om jeg noen gang kan leve et sånt liv som er en litt rettere linje. I dag er det slitsomt. I morgen blir det sikkert bedre, sier Annie.

Klassisk elektropop

I går kom albumet "Anniemal". Heller ikke det er en rett linje. - Lager jeg en trist låt, skal den være veldig trist. Skal du danse til en låt, skal den være veldig, veldig glad. Jeg føler at dette albumet er annerledes. Det er ikke typisk pop. Melodiene er klassisk pop, men arrangementet er mer utfordrende, sier Annie. Albumet er blitt beskrevet som elektropop med røtter i 80-tallet.- Det er ikke bare 80-tallet. Jeg synes det er mye ny R'n'B der, men jeg liker jo det Madonna, Prince og Michael Jackson gjorde på 80-tallet.- Synes du at du har laget et tidsriktig album? - Jeg prøvde å unngå at albumet skulle høres ut som "dette er et 2004-album, men ikke 2006". Jeg vil at folk ikke helt skal skjønne hvilken tid dette er laget i. Singlen "Greatest Hit" kunne du høre på for fire år siden, og den fungerer fortsatt, men "Chewing Gum" er kanskje veldig tidsriktig, mener Annie. "Greatest Hit" laget hun i 1999 sammen med kjæresten Tore Andreas Kroknes (DJ Erot) som to år senere døde av medfødt hjertefeil. Derfor tok det lang tid før "Anniemal" ble laget. Da hun begynte å lage det, satt hun mye hjemme for seg selv og sang melodiene mange ganger. - Da kan jeg få en sterk følelse av at dette er veldig bra, men jeg vet jo aldri. Jeg har melodier i hodet hele tiden, det er melodier jeg er best på. Jeg er ikke en fantastisk sanger eller en fantastisk låtskriver. Altså, jeg er ikke dårlig til å synge, men jeg kan bli bedre.

Fyller dansegulv

Annie reiste mellom tre leiligheter mens hun laget "Anniemal": London, Helsingfors, Bergen. Det gjør hun fortsatt. - Når jeg kommer hjem, pleier jeg alltid å si at jeg bare har lyst til å ligge der og ikke gjøre noe, men så går det en dag og jeg er nødt til å gjøre noe. Jeg er nok litt rastløs, sier Annie. Hun har også reist og fylt dansegulv over hele Europa som DJ Annie. - Det beste stedet jeg har spilt til nå, er Finland. Hvis de digger musikken, så danser de. De tar ikke seg selv så høytidelig. Å reise rundt sånn har fått meg til å tenke veldig mye på lyden, at den skal være ekte.

Populær låt

— Og så har du vel lært hva som får folk til å danse? - Ja. Og det har mye med bassen å gjøre. - Prøvde du å danse til musikken da du laget den for å se om den funket? - Jeg danset ikke så mye fysisk, men jeg danset oppe i hodet. Det gjorde hun sikkert da de spilte inn singelen "Chewing Gum" også. Den er blitt valgt til ukens låt både på MTV og av New Musikal Express. I Norge er den A-listet på Petre og den tredje mest ønskede videoen på Svisj. - Her er jeg en av 100. I England er jeg en av 1000. Det er viktig å gjøre det bra i hjemlandet, men England er mer utfordrende. Jeg må jobbe litt hardere. Det liker jeg. Men noen ganger tenker jeg "aaah! Kommer jeg noen gang til å få tid til å gjøre noe annet enn dette?".

 1. Les også

  Noe lekkert å tygge på

- Det er melodier jeg er best på. Jeg er ikke en fantastisk sanger eller en fantastisk låtskriver, sier Annie. På albumet &quot;Anniemal&quot; har hun laget linjer som ikke vil forlate hodet. Foto: DAN P. NEEGAARD

Les mer om

 1. Musikk

Relevante artikler

 1. KULTUR
  Publisert:

  Nytt fra Annie: Nostalgisk poptur

 2. KULTUR
  Publisert:

  Nytt album fra Haim: Ypperlig L.A.-pop

 3. KULTUR
  Publisert:

  Lars Vaular har gått på gaten og grått av sin nye låt

 4. KULTUR
  Publisert:

  Christine and the Queens: Ett av årets beste album

 5. KULTUR
  Publisert:

  Nytt Robyn-album: Velkjent, annerledes og helt fantastisk

 6. KULTUR
  Publisert:

  Nytt fra Aurora: «I toppsjiktet av moderne popmusikk»