Fem idoler på turné

David håper å prøve Sky Coaster når den store Idol-turneen starter på Tusenfryd lørdag, mens Kurt tror det må bli en av de snille bergogdalbanene.

— Blir nemlig litt dårligav sånne karusell-greier, sier rørleggeren som gikk til topps i TV2s Idol-konkurranse.Gaute er heller ikke så glad i karuseller, så han satser også på de minste banene - eller kanskje radiobilene? - Jeg elsker fart, men er litt pysete når ting går rundt eller opp og ned. Looper er ikke noe for meg, men jeg kan godt dra høyt opp og komme fort ned, sier Guro. Sistemann på turneen, Orji, rakk vi ikke å spørre, for han har det så utrolig travelt for tiden: Er programleder for "Sol:faktor" på NRK2 og skal være med i musikalen "Fame" som har premiere på Chat Noir 12. september. Dessuten må han passe formen som basketligaspiller i Bærums Verk.

En travel mann

— Har du tatt på deg for mye?- Nei, dette er moro og det er veldig koordinert. Men jeg er nødt til å holde tidsplanen. Så derfor må jeg stikke nå. Sorry. Ha det bra!Det er publikum som har stemt frem de fire som får bli med Kurt Nilsen på turné. Valget falt altså på Gaute Ormåsen, David Pedersen, Orji Okoroafor og Guro Dugstad. - Jeg ble overrasket og utrolig glad for å få komme med. Hadde ikke ventet det, ettersom jeg røk ut så tidlig. Jeg gleder meg skikkelig. Det er gøy at det ikke er noen konkurranse denne gang. Nå skal vi bare kose oss og gjøre vårt beste for publikum, sier Guro Dugstad.Programlederne Thomas Numme og Harald J. Rønneberg er også med sammen med et band under ledelse av Geir Skorstad.

- Snudd på hodet

Turneavslutningen er også på Tusenfryd - 16. august. I tillegg blir det en ekstraforestilling i Drammen 21. august. - Livet er snudd litt på hodet, men det er bare til det positive. Det er jo denne jobben jeg alltid har hatt lyst på, sier Nilsen som kommer med et soloalbum til høsten. Mye autografskriving er det blitt. Selv antyder han rundt 15000. Om han har fått skrivekrampe?- Jeg har erfaring med rørtangen, vet du. Så det har gått greit, svarer Kurt med et lurt smil.