- Han spredte god energi

Ivar "Ravi" Johnsen nederst t.h. sammen med Lage Fosheim t.v. og Eivind Rølles TV2-programmet "Allsang på Grensen" i 2010.
  • Ann Christiansen
  • Eivind var ikke den som ropte høyest og mest. Likefullt spredte han varm og god energi, sier Ravi.

Natt til mandag døde The Monroes-gitaristen Eivind Rølles (54) etter lengre tids kreftsykdom. Musikkvenner minnes ham som en utrolig snill, hyggelig og omsorgsfull person.

I 2005 samarbeidet Evind Rølles og Lage Fosheim med Ravi og DJ Løv om en rap-versjon av Monroes-låten "Cheerio" — nå med tittel "Tjseriåu". Også den ble langt på vei en landeplage.

- Samarbeidet med "Tsjeriåu" var en fest for meg og DJ Løv. Eivind og Lage var rause og tålmodige. De var jo "gamle, erfarne travhester" i norsk showbiz. Men DJ Løv og jeg var knapt tørre bak øra. De påsto at det var stas å samarbeide med oss ungdommene, og kalte seg for "has-beens", he he. Men gleden var definitivt på vår side, sier Ravi.

- Hvordan opplevde du Eivind Rølles som person og som artist?

— Vi møttes jo i underholdningsbransjen. En bransje med store personligheter og mye kjas og fjas. Og Eivind var ikke den som ropte høyest og mest. Likefullt spredte han varm og god energi. Bare ved å være tilstede. Lenge før han åpna munnen og sa noe klokt. Eivinds tilstedeværelse førte til fine arbeidsdager og gode resultater. I dag går tankene mine til familien hans, som har mista en far og en kjæreste altfor tidlig.

Digga Monroes

Ravi sier at han har "digga The Monroes i omtrent 30 år".

- Jeg vokste jo opp på åttitallet, mine helter var Depeche Mode, Duran Duran, Nick Kershaw og Howard Jones. The Monroes var noen av de første og noen av de største når det gjaldt å lage åtti-pop i Norge, sier han.

Konsert før jul

Les også

Del ditt beste Monroes-minne

Utrolig trist, han var en veldig god venn, sier trommeslager Totto Hansen som har jobbet med Rølles både i Monroe-tiden og mange år nå i bandet The Fabulous Could Have Beens. Siste gang han spilte med Rølles, var før jul.

— På slutten var det en av vitamininnsprøytingene hans å være med å spille og kose seg. Og det gjorde han helt til før jul – i Ski.

Rølles begynte å bli merkbart sliten, men han elsket å spille og synge og ville gjerne være med.

— Han spilte gitar og sang - jeg spilte trommer. Men så byttet vi litt på også, forteller Hansen.

Snill og omsorgsfull

De to har jobbet masse sammen - helt fra glansperioden med The Monroes på 80-tallet. Og har vært personlige venner siden den gang. Rølles' var en mann med mange gode egenskaper, forteller vennen.

- Han var en utrolig snill, omsorgsfull og hyggelig fyr - og veldig musikalsk. Vi hadde utrolig mye morsomt sammen både på og av scenen. Vi var veldig enige om at hvis vi ikke kunne ha det moro på scenen, kunne vi bare legge opp. Det var en dragkraft, sier vennen.

Selv om Rølles jobbet mange år i platebransjen, og senere med eventer - den siste tiden hadde han sitt eget event-firma Eivind Rølles Konsult - ga han altså aldri opp spillingen.

- Hvordan vil du beskrive The Monroes betydning?

— Det var den første store popgruppa i Norge , som gjorde furore. Det var et fyrverkeri på scenen - han og Lage var fantastiske. De var spesielle, de første virkelig store stjernene i Norge, synes jeg.

Selv om Rølles gikk over til plate- og event-bransjen, ga han ikke opp spillingen. Her med Fabulous Could Have Beens (i midten med gitar). Totto Hansen er på trommer bak.