Budsjettforliket: Gjennombrudd for kunstnernes lønn

Venstre og Kristelig Folkeparti sørget for innfrielse av kunstnernes treårige lønnsreform. – Dette er historisk, sier styreleder Hilde Tørdal i Norske Billedkunstnere.

Venstres leder Trine Skei Grande får ros fra kunstnerorganisasjonene. – Jeg vil takke stortingsrepresentantene Geir Jørgen Bekkevad (KrF) og Trine Skei Grande (V) for å ha overtalt regjeringen igjen, sier Hilde Tørdal, styreleder i Norske Billedkunstnere.

Budsjettforliket som onsdag ble inngått mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti, innebærer at kravet om økning av kunstnernes lønn innfris. De statlige kunstnerstipendiene skal nå øke til ca. 261.000 – som er 50 prosent av gjennomsnittlig heltidslønn, ifølge SSB.

– Dette er helt fantastisk for kunstnerne og historisk for den 3-årige stipendreformen vi klekket ut vinteren 2015. Dette er en stor lagseier, fordi Kunstnernettverket med alle sine 20 organisasjoner har støttet reformen og det har gjort at politikerne har forstått hvor viktig dette er, sier Hilde Tørdal, styreleder i Norske Billedkunstnere.

Les hele saken med abonnement