Kultur

Eurovision går i minus

NRK holdt kostnadene nede under Eurovision, men inntektene sviktet med rundt tre millioner kroner.

Vi har realisert Eurovision Song Contest (ESC) med en sprekk på inntil fem millioner kroner, sier kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas i NRK.
  • Kjersti Nipen
    Kjersti Nipen
    Journalist
Nyhetsbrev Vil du ha film- og serietips rett i innboksen?

– Vi har realisert Eurovision Song Contest (ESC) med en sprekk på inntil fem millioner kroner. Foreløpig ligger det an til tre–fire millioner kroner. På utgiftssiden ligger vi omtrent der vi beregnet, med kostnader på mellom 199 og 202 millioner kroner. På inntektssiden ligger vi rundt tre millioner kroner lavere enn beregnet, sier kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas i NRK.

Han presiserer at dette er en foreløpig grovoversikt.

Inntektssiden i budsjettet ble rammet av usikkerhet rundt askesituasjonen med mulige flykanselleringer. Det medførte at mange finalebilletter kom i retur fra Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) de siste dagene.

Ti millioner uavklart

Fortsatt er det uavklart hvem som betaler regningen Asker og Bærum politidistrikt har sendt NRK Beløpet er justert ned fra 14 til 10,3 millioner kroner. NRK har oversendt regningen til Kulturdepartementet, med henvisning til at ESC er et nasjonalt arrangement og politiets vakthold en del av samfunnssikkerheten.

Dersom NRK likevel ender opp med denne regningen, blir budsjettsprekken langt mer alvorlig. Da summerer minusene i regnskapet seg til mellom 13 og 15 millioner kroner.

– Det blir et problem for oss. Det er alt jeg kan si nå, sier Bjerkaas.

Han sier seg fornøyd med resultatet slik det ligger an nå.

— Kom i mål

– Jeg konstaterer at vi har kommet i mål. Arrangementet var strålende.

– Var det verdt pengene?

Bjerkaas ler en latter som kan tolkes på flere måter.

– Svaret må bli ja. Det gikk godt, og vi har klart å gjennomføre dette som vi planla, sier Bjerkaas.