Samfunnsaktøren i skyggen | Knut Olav Åmås

Halve befolkningen aner ikke hva stiftelser er og hva de driver med. Halve politikerstanden vet godt hva de gjør og liker det sånn passe.

4 av 10 nordmenn vet ikke om norske stiftelser er viktige for samfunnet eller ikke, skriver vår lørdagsspaltist Knut Olav Åmås.
  • Knut Olav Åmås

I år er det kartlagt grundigere enn noen gang før hva stiftelsene egentlig bidrar med i det norske samfunnet. Dette spesielle supplementet til det offentlige er en overraskende underbelyst sektor. 4 av 10 nordmenn vet ikke om norske stiftelser er viktige for samfunnet eller ikke.

De jobber med støtte til kunst og kultur, idrett og fritidsaktiviteter, barn og unge, forskning og utdannelse, humanitære og sosiale prosjekter, helse og omsorg. Det er kunstsamlinger og litteraturhus, lokalrevyer og instrumenter til skolekorpset, forskning på kreft og assistanse til psykisk syke i arbeidslivet. Det kan være tilskudd på titalls millioner kroner, men de fleste støttebeløp er små og kommer ideer og prosjekter i lokalsamfunn over hele landet til gode.

Les hele saken med abonnement