Kultur

Begjæring avslått om utlevering av eposter til pressen i Bertheussen-saken

Oslo tingrett har ikke tatt begjæringen fra forsvaret i Bertheussen-saken til følge om å utlevere eposter fra NRK og Dagbladet.

Oslo tingrett har ikke tatt begjæringen fra forsvaret i Bertheussen-saken til følge om å utlevere eposter fra NRK og Dagbladet. Her forsvarer Bernt Heiberg (til venstre) og journalist Tormod Strand under rettssaken i Oslo tingrett.
Dagbladets journalist Steinar Suvatne var innkalt som vitne av forsvaret under rettssaken mot Laila Anita Bertheussen i Oslo tingrett. Verken han eller journalist Tormod Strand i NRK ville utlevere epostkorrespondansen de hadde med den eller de som hevdet at de sto bak truslene mot tiltalte og hennes samboer Tor Mikkel Wara.

For retten har det avgjørende vært at muligheten for å oppklare hvem som har sendt epostene, er svært begrenset, heter det i kjennelsen.

Tingretten viser til at det er opplyst at epostene er krypterte, og at det har vært umulig for de to redaksjonene å finne avsenderen. Den mener derfor at hensynet til en rettferdig rettergang og videre etterforskning, ikke slår igjennom overfor kildevernet.

Les hele saken med abonnement