Kultur

TVNorge med nytt tilbud til Canal Digital

Etter det VG erfarer, la TVNorge-eieren Discovery Networks et nytt tilbud på bordet med et lavere krav til Telenor/Canal Digital natt til onsdag. De venter nå på svar fra Telenor/Canal Digital.

Stadig flere bytter leverandør for å få sett Ylvis. Noen titalls har også begynt å abonnere på Dplay.
  • Ntb

Tilbudet som ble lagt fram, kan bety en slutt på konflikten mellom det amerikanskeide TV-konsernet og landets største TV-distributør.

Ifølge Kampanje skal tilbudet være bedre enn tidligere. Tirsdag avviste Discovery opplysningene om at Telenor hadde beveget seg i forhandlingene.

Kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery ønsker ikke å kommentere saken.

TV-krigen gir vekst for konkurrerende tjenester

Striden mellom Canal Digital og Discovery har ført til kraftig vekst for Riks-TV og for Discoverys strømmetjeneste DPlay.

Natt til mandag gikk Discoverys kanaler i svart hos Canal Digital-kunder, etter at de to selskapene ikke ble enige om en ny avtale.

Nå opplever konkurrerende tjenester en strøm av kunder som ønsker å se Discovery-kanaler som Max, TVNorge og Eurosport, skriverVG.

Mange har nå kjøpt abonnement hos Discoverys strømmetjeneste DPlay for å kunne se blant annet Ylvis og 4-stjerners middag .

– Vi har fått 20– 30 prosent nye brukere i løpet av to døgn. Det er langt over forventning, sier Bernhard Steen, direktør for multimedia og teknologi i Discovery Norge. Han kan imidlertid ikke gi konkrete tall på hvor mange dette er.

Men Dplays strømmeløsning er langt fra god nok, mener Aftenpostens teknologijournalist.

Les også

"TVNorge-appen er så dårlig at den knapt kan brukes"

Canal Digitals konkurrent, Riks-TV, opplever også stor pågang fra nye kunder.

– Mandag tidoblet rikspakke-salget seg i forhold til en vanlig dag. Det har vært nesten like stor pågang tirsdag, men vi hadde bedre kontroll over situasjonen, sier Jens-Petter Gjelseth, informasjonssjef i Riks-TV til VG.

Samtidig melder forbrukerombudet om en rekke henvendelser fra folk som ønsker å skifte leverandør. (©NTB)

Les også: Full ordkrig om hvorfor 13 TV-kanaler gikk i svart hos Canal Digital

Les også

  1. TV-Norge: Vi har god tid på oss

  2. På tide å kutte kabelen

  3. Discovery: – Telenor har ikke beveget seg