Kultur

Oppfyller alle ønsker

For første gang kommer kinosuksessen "Aladdin" på DVD. Og dobbeldisken fra Disney som utgis denne uken, inneholder alt du kan ønske deg.

  • Forf>
  • <forf>ivar Johansen <

Ånden i lampen i dette klassiske eventyret kan oppfylle bare tre ønsker for sin herre og mester. Men Disney-konsernet har på sin side fylt denne utgivelsen med så mye bonusmateriell at alle ønsker skulle være innfridd for DVD-entusiastene:Ved siden av den selvfølgelighet at filmen er digitalt restaurert, finner du her blant annet ekstra scener og ekstra sanger, innblikk i innspillingen og omvisning i åndens lampe, kommentarer og spill. Men flyveturen på Aladdins teppe er det desiderte høydepunkt — så luftig, hurtig og svingete at det kiler i maven.Animasjonsfilmen "Aladdin" ble i 1992 en gedigen opptur for Disney, som i flere år hadde slitt i motbakke. Filmen vant to Oscar-statuetter for originalmusikk og beste sang, og spilte inn over 3,5 milliarder kroner på kinoer verden over. Kassasuksessen ble forklart med at selskapets prinsesse- og ballkjole-stil endelig var supplert med action og fart. Dermed ble "Aladdin" en forestilling for hele familien - inklusive guttungene.I den norske utgaven av eventyret har folk som Trond Teigen, Anders Hatlo, Nils Ole Oftebro og Henki Kolstad gitt stemme til en del av rollefigurene. Men ta deg også tid til den engelske versjonen og Robin Williams' ånd i lampen, Genie. Fenomenalt!

Les også

  1. Nytt på DVD

&lt;bord&gt;Noe for alle. &lt;/bord&gt;På dobbelt-DVD'en får du omvisning i åndens lampe, innblikk i innspillingen, ekstra sanger og mye mer.