Kultur

Mor serverte popkorn

Hun tilhører både andre verdenskrig og Vietnam-krigen, men Nancy Sinatra vrikket langsomt sine lange rockebein og tente barnebarn-generasjonen i Oslos middelalderruiner i helgen.

  • >arash A. Nejad (foto)
  • Odd Inge Skjævesland<newline

Nytt solo-album. "Californian Girl" er allerede lansert i USA og Japan, og igjen skal hun samarbeide med partneren fra storhetstiden etter 1966, Lee Hazlewood. — Jeg håper å være tilbake med ham på turné i Europa neste år, sa Sinatra etter konserten på Øyafestivalen lørdag.Det er gått 62 år siden pappa Frank Sinatra etter hennes fødsel sang "Nancy with the Laughing Face" med tårer i øynene. Låten ble en slager for amerikanerne under andre verdenskrig. På 60-tallet besøkte hun amerikanske Vietnam-soldater med sin egen største slager "These Boots Are Made For Walking".- Og jeg skulle gjerne synge for dagens amerikanske soldater på oppdrag ute, men er for gammel til å bli spurt. Oppfattes som dinosaur nå, sier hun.Etter sin korte 60-talls-karriere har hun vært veldig mye mamma, men poserte i Playboy som 55-åring og har inspirert Madonna og en lang rekke andre kvinnelige artister.- Mick Jagger og Ringo er 60. Når gutta kan, hvorfor skal ikke jentene, spør hun.

Tina-rock

Som en Tina Turner i Brit Ekland-figur rocket hun standardlåter, og var innom ballade og blues før det bar tilbake til rock i gullantrekket.- Jeg tør ikke komme hjem og si at jeg ikke hørte Nancy Sinatra, sa flere tenåringer som med skrekkblandet fryd nærmet seg hovedscenen da den modne kvinnen tittet ut av sin fars skygge atter en gang.Kjell Brannseter fra Horten er med i Nancy Sinatras amerikanske fan-klubb. Han var veldig fornøyd etter konserten, men synes hun har så mange bra låter selv, at andres coverlåter er unødvendig.- Jeg sang coverlåter fordi folk liker å synge til dem, svarer Nancy.

Tusener i timevis

Øya-festivalen finner sted noen få spydkast fra Bjørvika-operaen, mellom Postgirobygget og Ekebergrestauranten. Alt da Surferosa spilte ved 14-tiden, var det kommet et par tusen mennesker. Og da skumringen meldte seg under Nancy Sinatras konsert, hadde åtte-ni tusen allerede i timevis surfet rundt på festivalområdet. For hele festivalen fikk de femti band for fem hundre kroner. Ralph Myerz and the Jack Herren Band, Supervixen, Safariari og Ugress var blant de mange unge lovende bandene som lørdag slapp til på de tre forskjellige scenene.Da mørket presset seg på, avsluttet de etterhvert noe aldrende herrene i norske Motorpsycho og britiske Saint Etienne festivalen på hver sin scene. De CD-verpende nordmennene stilte med blåserrekka til Jaga Jazzist, som de hadde god erfaring med fra jazzfestivalen i Molde.

Les også

  1. Nancy går igjen

  2. Dårlig gjort, Nancy!

  3. Mye slakt for Nancy Sinatra

  4. Øyafestivalen

  5. Været bedre enn musikken

  6. Arrangøren måtte oppgi matforbud

  7. Full park på Øyafestivalen

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Musikk