Kjøpte tidenes dyreste russelåt fra Skrillex

Bærums-russen bak bussen Disco Rangers fikk napp da de ba det amerikanske dubstep-fenomenet Skrillex om å lage russelåt for dem. Pris: 80.000 kroner.

Skrillex, eller Sonny Moore som han egentlig heter, er et hett navn på dan amerikanske dance-scenen for tiden og har blant annet samarbeidet med Lady Gaga og The Black Eyed Peas. FOTO: SKRILLEX.

Da russegjengen tok kontakt med den amerikanske DJ'en og musikkprodusenten i fjor sommer var han en ganske perifer fyr, med bare snaut 30.000 fans på sin Facebook-side. Nå er Sonny Moore (23), som han egentlig heter, et av de heteste navnene på dance-scenen i den amerikanske musikkbransjen.

Hans dubstep-EP Scary Monsters and Nice Sprites gikk rett inn på førsteplassen på iTunes’ dance-liste i vinter. Bransjebladet Billboard utropte ham nylig til «artist å se opp for» i 2011, og Skrillex samarbeider nå med stjerner som blant andre Lady Gaga, Bruno Mars og The Black Eyed Peas. Og i mellomtiden nærmer fansantallet hans på Facebook seg en halv million.

Opptrer på russetreff.

I helgen er også Skrillex toppnavn på plakaten under det store russetreffet på Lillehammer.

–Du kan si at dette var relativt god timing. Vi har faktisk fått til dette veldig billig, mener økonomisjef Sebastian på russebussen Disco Rangers om det som etter alt å dømme er Norges-historiens dyreste russelåt.

Vanlig pris for en russelåt er 10.000-20.000 kroner.

Slik ser logoen til russebussen Disco Rangers ut. ILLUSTRASJON: JUNE JENSSEN.

Opprinnelig forlangte manageren til Skrillex 25.000 dollar for jobben. Den amerikanske produsenten hadde fått forklart innholdet i den norske russefeiringen via e-post, og fått solide erklæringer om at gjengen bak Disco Rangers var hardcore fans av ham.

Prutet ned prisen.

–Etter ca. 100 e–poster fikk vi det til, og vi fikk prutet ned prisen til 15.000 dollar. Det hjalp også at dollaren sank til et behagelig nivå, da vi betalte for låten på fredag, forklarer økonomisjefen.

Etter dagens kurs ble prisen dermed på ca. 80.000 kroner.

På få dager er Disco Rangers blitt spilt 21.000 ganger på Youtube, og Bærums-russen opplever nå at en rekke andre busser spiller deres låt.

–Kommer Skrillex til å spille låten på scenen på Lillehammer?

–Det håper vi virkelig. Vi skal i alle fall gi ham en spesiell gave, forteller Sebastian.

Amerikaneren får nemlig tilbud om fullt sett med russeklær med både Skrillex— og Disco Rangers-logoen godt synlig. Om det blir sceneantrekket på Lillehammer, vites ikke.

Se musikkvideo her: