Kultur

Rolling Stones truer med å saksøke Donald Trump

Rolling Stones vil saksøke Donald Trump dersom han fortsetter å bruke gruppas låter i valgkampen.

President Donald Trump har ofte brukt låter av Rolling Stones for å piske opp stemningen under sine valgmøter, som her i Tulsa tidligere i måneden. Det vil den britiske rockegruppa ha slutt på. AP / NTB scanpix

 • NTB

Mick Jagger, Ron Wood, Keith Richards, og Charlie Watts truer med å saksøke Donald Trump, dersom han fortsetter å spille Rolling Sones-låter under sine valgmøter. Her er gruppa i aksjon i Norge i 2014. Terje Bendiksby / NTB scanpix

Trump har helt siden 2016 spilt låter av Rolling Stones under sine folkemøter, og de aldrende britiske rockerne har sendt flere brev med krav om at han skal slutte med dette.

Det har den amerikanske presidenten ikke gjort, og låter som «Start me up» har ofte bidratt til å piske opp stemningen før han entrer scenen.

Under folkemøtet i Tulsa forrige helg runget «You Can't Always Get What You Want» fra høyttalerne, men nå har Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts og Ron Wood fått nok.

Med hjelp fra amerikanske BMI, som ivaretar musikere og andre kunstneres rettigheter, har Rolling Stones nå funnet en måte de kan saksøke Trump på for brudd på musikkrettighetene.

– Det kan ha vært siste gang at Trump benytter låter av Jagger og Richards under sine valgmøter. Dersom han fortsetter blir han saksøkt, heter det i en kunngjøring fra gruppen.

En rekke andre musikere og grupper har tidligere protestert mot Trumps bruk av deres musikk, blant dem Neil Young, Aerosmith, Adele, Rihanna og avdøde Tom Petty.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Rolling Stones
 2. Donald Trump

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Titusenvis trosser virus for Trumps første folkemøte på flere måneder

 2. VERDEN

  Trump til egne velgere på omstridt folkemøte: – Dere er krigere

 3. VERDEN

  Trump ber fansen ikke saksøke om de får covid-19 på folkemøtene hans

 4. VERDEN

  Trumps tidligere forsvarsminister går hardt ut mot presidenten

 5. VERDEN

  Trump mot Twitter: – Trump er delvis skapt av Twitter. Derfor er dette en kamp.

 6. VERDEN

  Trumps skattemeldinger diskutert i Høyesterett