Amy Winehouse funnet død

Ble funnet i hjemmet sitt i London.

Amy Winehouse ble funnet død da politiet ankom hennes hjem i London i dag. Foto: SCANPIX

Den britiske sangeren Amy Winehouse ble lørdag funnet død i sitt hjem i Camden i London, melder Sky News. Politiet har bekreftet opplysningene:

— Våre offiserer fant liket av en 27 år gammel kvinne ved ankomst. Hun ble erklært død på stedet, sier en polititalsmann ifølge Sky News.

Hadde store problemer

Amy Winehouse var 27 år gammel. Det har siden gjennombruddet vært kjent at hun i perioder har slitt med store rusproblemer. I 2007 giftet hun seg med Blake Fielder-Civil, og de la seg begge inn på avvenningsklinikk samme år. Oppholdet ble imidlertid avbrutt etter få dager. I 2009 ble paret skilt.

— Hun er en veldig morsom, veldig smart og veldig kjærlig person. Det er synd at hun har gjemt alle disse tingene, alt av talent og personlighet, bak drikking og rusmisbruk, sa hennes eksmann i et intervju med musikkbladet NME etter skilsmissen.

Gjennombrudd i 2006

Winehouse debuterte som artist i 2003, da hun ga ut albumet Frank. Først i 2006 kom det store gjennombruddet med låten «Rehab» og albumet «Bach to Black».

Der synger hun om hvordan hun sa «nei» da alle sa hun burde legge seg inn til rusavvenning.

Selv har artisten vært på rusavvenning flere ganger. I juni skrev hun seg ut fra en klinikk i London hvor hun fikk hjelp for sine alkoholproblemer.

Har avlyst flere konserter

Winehouse har den siste tiden avlyst flere konserter.

Manageren, Ray Cosbert, skal ifølge The Sun ha beordret henne til å ta en solid pause fra rampelyset for å ta hånd om sine personlige problemer.

Hun skulle ifølge talspersoner fortsette å jobbe mot edruelighet – og ønsket å følge et opplegg som var tilrettelagt for henne, også utenfor klinikkens vegger.

Arrestert i Norge

I 2007 ble Amy Winehouse og hennes daværende ektemann arrestert i Bergen, etter å ha blitt pågrepet med sju gram marihuana.