Kultur

DN: Øyafestival-eierne tjente 52 millioner kroner på salg av festivalen

I fjor sommer kjøpte et amerikansk oppkjøpsfond Øyafestivalen. Nå skriver Dagens Næringsliv (DN) at de norske eierne tjente 52 millioner kroner på salget.

Øyafestivalen i år ble nok en suksess. I fjor omsatte festivalen for 80 millioner kroner og fikk et resultat på over 1 million kroner. Ifølge DN tjente eierne 52 millioner kroner da festivalen i fjor ble solgt til et amerikansk oppkjøpsfond. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Øyafestivalen er en av de få norske festivalene som år etter år har gått med overskudd, og i fjor sommer solgte de norske eierne festivalen til det amerikanske oppkjøpsfondet Providence Equity Partners gjennom investeringsplattformen Superstruct Entertainment.

Salgssummen har fram til nå ikke vært kjent, men Dagens Næringsliv skriver at regnskapet fra holdingselskapet Akiv Holding viser at Øya-eierne realiserte en gevinst fra festivalen på 52 millioner kroner i 2018. Flere av de opprinnelige gründerne var på eiersiden i selskapet.

Les hele saken med abonnement

Klassisk

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.