Kultur

Satser hardt på norsk TV-humor

Den fjernsynskanalen som treffer best med norskprodusert humor vinner også kampen om seerne denne høsten.

Raske menn får eget show på TV 2 på onsdager. Foto: Paul S. Amundsen, Scanpix

 • Arve Henriksen
  Arve Henriksen
  Journalist

Før sommeren lanserte TVNorge sin høstmeny, den var sterkt preget av norskprodusert humor. Da TV 2 i dag slapp sin programmeny for de kommende månedene, sto også humor høyt opp på satsingslisten.

— Humor er viktig, det er det ingen tvil om. Slik konkurransen er blitt avhenger alt av at TV-kanalene produserer norske programmer. Vi ser at stadig flere sendeflater fylles opp av norsk innhold, sier Nils Ketil Andresen, direktør for TV-kanalene i TV 2.

Utenlandsk

Torsdag jkvedl fra Nydalen er en siker suksess for TV 2, som fortsetter denne høsten. Nå med Jan Gunnar Røise som nytt medle. Henriette Steenstrup er tilbake, mens Sigrid Bonde Tusvik fortsetter. Foto: Paul S. Amundsen, Scanpix

Hvis et norskprodusert program går mot et utenlandsk program så vinner de norske i 80 prosent av tilfellene, sier TV2-sjefen.

— Derfor ser vi at både antall norske humorproduksjoner og kvaliteten øker, sier Andresen.

Denne høsten kommer kanalen med flere nye humorsatsinger, deriblant Nattskiftet med Otto Jespersen og John Brungot, samt 20.00 med Raske Menn .

Samtidig kommer det nye runder med kjente travere, som «Skal vi danse», «Dyrepasserne», «Oppgrader», «Sporty», «Jakten på kjærligheten», «Farmen», «Norske Talenter» og «Torsdag kveld fra Nydalen».

TV 2-ledelsen frykter ikke at seerne skal gå lei.

Krydder

– Det er viktig å lage en kombinasjon, med nye produkter, samtidig som ve beholder en del av de faste stolpene vi vet publikum liker. Det samme gjør jo også NRK med blant annet Gullrekka. Seerne ønsker vaner, de ønsker ritualer. Det er en del av den lineære seedingen, sier Andresen.

Ifølge programdirektøren i TV 2, Pil Gundelach Brandstrup, har kanalen aldri brukt mer penger og kreativitet på norsk underholdning som denne høsten.

– Jeg vet det er blitt sagt før – men dette er virkelig tidenes TV 2-høst. Aldri har vi brukt så mye energi, kreativitet, penger og tid på å lage den beste norske underholdningen, sier hun.

Programsatsingene «Cover Me», «Harde Fakta», «Sent med Simen Sund», «Tigerstaden», «Date meg» og «Ingen kjære mor» blir alle nye bekjentskaper for seerne denne høsten på både TV 2, TV 2 Bliss og TV 2 Zebra.

Simen Sundt er et nytt fjes som dukker på op TV 2 Zebra denne høsten. Foto: Paul S. Amundsen, Scanpix

Sprø humor

Gundelach Brandstrup mener det er viktig å krydre skjermen med landets beste komikere.

– Humor er svært viktig. Jeg mener at vi har den desidert største, beste og bredeste stallen med gode komikere i Norge. «Torsdag kveld fra Nydalen»-gjengen er jo tilbake, i tillegg må jeg si jeg gleder meg til «Nattskiftet» med Otto Jespersen og John Brungot, det er veldig sprøtt og veldig morsomt, røper hun.

Onsdag slipper NRK sin høstmeny.

Relevante artikler

 1. DEBATT

  TV i krise. Når spratt du sist opp og skrek: Herregud, jeg må stikke, «Skal vi danse» begynner om 20 minutter!

 2. A-MAGASINET

  – Ingen politiker er blitt utsatt for et lignende, vedvarende angrep

 3. KULTUR

  20 år med reality-TV: «Det var mye sex i huset, fordi folk kjedet seg. Til slutt måtte jeg sove i badstuen»

 4. A-MAGASINET

  – Jeg er ikke glad i at folk blir rasende eller såret.

 5. A-MAGASINET

  Få ting skiller by og land så mye som denne teatersjangeren

 6. A-MAGASINET

  «Sexdukker av småjenter. Det er vanskelig å vitse om noe som er så ekkelt».