Kultur

Tore Renbergs bøker om Hillevågsgjengen blir TV-serie

Tore Renbergs Teksas-bøker skal smis om til TV-serie.

Kan glede seg over TV-planer: Forfatter Tore Renberg.
  • NTB

Den populære bokserien, som tar oss med til Stavanger, og lar oss bli kjent med den smått rufsete Hillevågsgjengen, får nytt liv – på TV-skjermen.

Filmkraft har gitt støtte til manusutvikling, og Petter S. Rosenlund skal skrive manuset. Rosenlund har blant annet skrevet TV-serien «Kampen om tungtvannet».

Så langt er det ikke sluppet noe informasjon om rollebesetning og premieredato.

Serien om Hillevågsgjengen består av «Vi ses i morgen», «Angrep fra alle kanter» og «Skada gods». Også romanen «Videogutten» fra 2010 hører til i dette Renberg-universet. Forfatteren selv er ifølge forlaget Oktober i gang med fjerde og avsluttende bok i serien – som til nå har 100.000 eksemplarer i opplag.

– Jeg kan røpe at jeg jobber med bok nummer fire, eller strengt tatt fem, når vi inkluderer «Videogutten». Jan Inge vekker meg hver morgen og spør «far, far, hvor skal vi i dag?». Vi er på vei ut og ned i mørket, så ja, det kommer mer, sier Renberg til Stavanger Aftenblad.

Serietips

Nyhetsbrev Trenger du en ny serie å se på? Få rykende ferske anbefalinger fra film- og serieanmelder May Synnøve Rogne på e-post.

Les mer om

  1. Litteratur
  2. TV
  3. Tore Renberg
  4. TV-serier
  5. Bøker