Kultur

Nervøs Jackson venter på dommen

En nervøs Michael Jackson venter nå på juryens dom, som i verste fall kan bety 20 års fengsel dersom de finner ham skyldig i tiltalen.

Den 46 år gamle superstjernen er tiltalt for utuktig omgang med barn, skjenking av alkohol til mindreårige og forsøk på å tvinge saksøkers familie til taushet.

Onsdag instruerte dommer Rodney Melville de åtte mennene og fire kvinnene i juryen om hvilken plikt de har, og advarte dem samtidig nok en gang mot å diskutere saken med utenforstående.

— Nervøs og opprørt

Jackson satt selv urørlig under de to timene dommeren brukte på å oppsummere saken og instruere juryen, men frykter nå for utfallet.

— Popens konge var nervøs og opprørt, opplyste Jacksons talskvinne Raymone Bain utenfor rettsbygningen etterpå.

— Det er en svært vanskelig situasjon å sitte der og vite at det er ditt liv som står på spill. Han er sterk i troen på Gud og rettsvesenet, og vet nå at skjebnen er i hendene på de tolv jurymedlemmene, sa Bain.

Juryen ventes å trekke seg tilbake fredag, etter at aktor Tom Sneddon og forsvarsadvokat Thomas Mesereau har levert sin sluttprosedyre.

- Antastet 13-åring

Jackson er tiltalt for å ha antastet en 13 år gammel gutt i 2003, og for å ha servert ham og andre mindreårige alkohol.

Popstjernen er også tiltalt for i ettertid å ha lagt press på 13-åringens familie, men hevder selv at anklagene er grunnløse og et forsøk fra guttens mor på å presse penger fra ham.

Aktoratet har under rettssaken hevdet at Jackson også tidligere har forgrepet seg mot mindreårige gutter, og at han benyttet Neverland Ranch for å lokke dem til seg.

Les også

  1. Jackson-juryen får se politiavhør med 13-åring

  2. Michael Jacksons advokater har avsluttet forsvaret

  3. Jay Leno vitnet i Jackson-saken

  4. Vitne sier at Jacksons anklager masturberte

  5. - Fullstendig latterlige anklager

  6. - Jackson har solgt Neverland

  7. Rettssaken mot Michael Jackson ruller videre

Klassisk

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Musikk