Storslått seremoni under Pushwagners urnenedsettelse

Den svarte og rosa pilleformede askeurnen til Pushwagner ble satt ned i jorden på Vår Frelsers Gravlund i Oslo onsdag ettermiddag.

Fra venstre: Ellen Elisabeth Alstad, Stefan Stray, Elizabeth Brofos (datter), Ivar Abusdal, Øyvind Dreyer og Pelle Gustavsen under prosesjonen med urnen til Terje Brofos (Pushwagner) før urnenedsettelsen på Vår Frelsers Gravlund i Oslo onsdag ettermiddag.
  • NTB
Den svarte og rosa pilleformede askeurnen til Pushwagner ble satt ned i jorden på Vår Frelsers Gravlund i Oslo onsdag ettermiddag.
Christian Hellene fra Gravferdsetaten og Pushwagners datter, Elizabeth Brofos, satte ned Pushwagners urne under en av Norges høyeste obelisker.
Seremonimester Espen Thoresen under urnenedsettelsen for Terje Brofos (Hariton Pushwagner) på Vår Frelsers Gravlund onsdag ettermiddag.

I sann Pushwagner-stil gikk ikke nedsettelsen av urnen til den anerkjente popkunstneren Terje Brofos – bedre kjent som Hariton Pushwagner – ubemerket hen, skriver Nettavisen.

Kunstneren døde 24. april 2018 etter kort tids sykeleie. Han ble 77 år gammel.

I regi av kunstnerens nærmeste venn og samarbeidspartner, Stefan Stray, var det rigget til en storslått seremoni. Pushwagners rosa- og sortlakkerte pilleformede askeurne skal ligge under en av Norges høyeste obelisker, som er på hele tre meter. Den anerkjente kunstnerens signatur er frest inn på obelisken i samme rosa lakk som urnepillen.

– Jeg har aldri møtt et mer rastløst menneske i hele mitt liv. For en appetitt han hadde på alt det livet hadde å by på, sa kunsthistoriker og skribent Tommy Sørbø.

Komiker og programleder Espen Thoresen var seremonimester, og Pushwagners mangeårige venn, Jan Verner-Carlsson, sa også noen ord.

– Kjære Terje. Din hjerne var en katedral, din strek er magisk og ditt vennskap en perle, lød hans siste ord til kameraten.