Kultur

Stjålet Picasso-maleri kan være funnet i Romania

Et maleri som antas å være Pablo Picassos «Tête d'Arlequin» er funnet i Romania. Politiet undersøker om det er originalen som ble stjålet i Rotterdam i 2012.

Henri Matisses «La Liseuse en Blanc et Jaune» hang tidligere i tomrommet til høyre i bildet. Sammen med Pablo Picassos «Tête d'Arlequin» og fem andre malerier ble Matisse-maleriet stjålet fra Kunsthal-museet i Nederland i 2012.
  • og NTB

I et av kunstverdenens mest dramatiske tyverier ble «Tête d'Arlequin» og seks andre malerier verdt millioner av euro av Picasso, Henri Matisse, Claude Monet og andre kjente kunstnere stjålet fra Kunsthal-museet i Rotterdam i Nederland i 2012.

Fire rumenere ble dømt for tyveriet i 2013, men ingen av maleriene er funnet igjen.

En av de fire dømte, Olga Dogaru, har fortalt etterforskerne at hun brant maleriene i peisen sin for å beskytte sin sønn, den angivelige lederen av tyvebanden.

Senere har hun imidlertid trukket tilbake denne uttalelsen, og lørdag mottok politiet et interessant tips om det stjålne Picasso-maleriet.

– Enheten mot organisert kriminalitet undersøker omstendighetene rundt et maleri signert av Picasso verdt rundt 800.000 euro ble funnet lørdag kveld i fylket Tulcea, heter det i en uttalelse, der det legges til at de er i ferd med å verifisere maleriet.

I uttalelsen opplyses det at to nederlandske statsborgere har levert maleriet til Nederlands ambassade i Bucuresti.

Les mer om

  1. Kunst
  2. kulturnyheter
  3. Tyveri og innbrudd