Wesenlund: - En mann med rare gener har dratt fra oss

I sin leilighet i Cannes mottok Rolv Wesenlund den triste meldingen om vennen og samarbeidspartnerens bortgang. – Harald var selv meget klar over hvor det bar.

Rolv Wesenlund sørger over sin venn Harald Heide-Steen jr.

Les også:


– En mann med et kvikt hode og rare gener har dratt fra oss, men det ligger mye tilbake etter ham, sier Rolv Wesenlund til Aftenposten.no.Slik trøster Rolv Wesenlund seg selv og andre etter at vennen og mangeårig kunstneriske samarbeidspartner Harald Heide-Steen jr. har gått bort.

– Hadde dere kontakt den aller siste tiden av hans liv? – Nei, jeg tror ikke Harald ønsket det. Han var trett. En gang jeg besøkte ham og spurte om han hadde smerter og det gjorde vondt med sprøytene han fikk, svarte han benektende. Og la til: – Men det er så kjedelig.Rolv Wesenlund forteller at han og Harald Heide-Steen jr. kom hverandre nærmere etter at de begynte å jobbe med forskjellige ting på hver sin kant.

Les også

Harald Heide-Steen jr.

– Slik var det. Vi kom hverandre nærmere også på det private plan. Jeg opplevde at kontakten mellom oss var bedre og tettere de siste seks, syv årene enn den hadde vært noen gang tidligere. Vi stakk innom hverandre og snakket om løst og fast. Artikkelen fortsetter under bildet.

– Hvordan opplevde du Heide-Steen som skuespiller og entertainer? – Han kom fra skuespillerfamilie og genene hans var preget av det. Selv hadde han ikke tenkt å gå den veien, men det ble likevel slik. Det som kjennetegnet Harald var hans veldig gode bredde. Hans bredde var så voldsom. Og hans evne til improvisasjon var glimrende. – Noen høydepunkter du vil trekke frem av alt det morsomme dere to har laget sammen på de skrå bredder? – Nei, når vi var ferdig med noe var vi ferdig med det. Så var det å gå videre. Vi var interessert i å gjøre folk glade, ikke få dem til å le nervøst, men til å få publikum til å gi seg over, sier Wesenlund.