Bieber-skandale vekker internasjonal oppsikt

Biebers anstrengelser for å bli kvitt «bad-boy»-imaget har fått en knekk. Opptrinnet i Oslo går verden rundt.

— Biebz - akkurat når vi trodde du var en endret mann! skriver Huffington Post om Justin Biebers relativt korte opptreden i Oslo i går kveld.

Aftenpostens anmelder ga konserten terningkast én. Les anmeldelsen her:

Les også

Superstjernen sviktet fansen

Skjermbilde-WBohihCaiw.jpg

Bieber stormet av scenen etter å ha spilt bare én sang, angivelig fordi fansen ikke sluttet å ta på ham. Noen skal ha sølt vann på scenekanten, og da Bieber skulle tørke opp, tok fansen etter hendene og føttene hans. Det var da Bieber øyensynlig fikk nok og forlot scenen.

Hetses på nett

Ifølge Dagbladet ble flere av jentene som sto fremst på konserten kort tid etter sirklet inn av sinte Beliebers verden rundt, og Facebook-sidene deres er overøst med hat-meldinger natten gjennom. Ifølge avisen er det opprettet såkalte hatgrupper på Facebook mot jentene, men også solidaritetsgrupper som kommer med støtteerklæringer.

– Nå henges vi ut på nettet. Det er mange som har lagt ut bilder av oss og skrevet kjempestygge ting, og det er veldig vondt. Vi trodde ikke at vi gjorde noe galt, og nå mener alle at vi har skylden for at konserten ble avlyst. Alle hater oss, dette er helt forferdelig, sier én av jentene som opplevde dramatikken til TV2.

Se også TV-programmet Kultur. – Har fyllekjøringen vært bra for Bieber?

– Vi har veldig tett dialog med jentene, og de blir tatt vare på. Det var absolutt ikke jentene som ødela kvelden, sier kommunikasjonsdirektør Jan Petter Dahl i TV2 til kanalens nettsider.

Gikk midt i intervju

Dette er ikke første opptrinnet på Biebers Europa-tur. Dagen før Norges-besøket skal han ha gått midt i et radio-intervju i Madrid, visstnok fordi en DJ ba om hjelp til å lage en video til sosiale medier.

Opptrinnet kommer etter en tid der Bieber så ut til å være i ferd med å bli en bedre mann, skriver Huffington Post, som trekker frem hans solide opptreden på MTW Europe Music Awards i Milano på søndag.

Se også: Bieber har vært preget av flere skandaler de siste årene. Her er fire grunner til at han reiste seg fra skammen:

Liten tålmodighet for fans

— Justin Bieber's prosjekt med å reparere «bad-boy»-imaget sitt har fått et tidlig tilbakeslag etter at popstjernen stormet ut av både et intervju og en konsert i løpet av 24 timer, skriver Sidney Morning Herald.

— 21-åringen er i Europa for å promotere sitt nye album etter tre år ute av rampelyset, men ser ut til å ha liten tålmodighet for fans og klønete intervjuer, skriver avisen.

« Det er kanskje synd på privatpersonen Justin, men merkevaren Bieber bør snarest skjerpe seg,» skriver Aftenpostens Cecilie Asker.

Når bristepunktet

«Justin Bieber når bristepunktet», skriver sladdernettstedet TMZ, som også påpeker at Oslo-opptrinnet var andre «nedsmelting» fra stjernen på ett døgn.

Bieber selv la kort tid etter at han stormet av scenen en beklagelse på instagram.

— Jeg håper dere forstår hvor jeg kommer fra. Jeg håndterer ikke alltid ting rett, men jeg er menneskelig og jeg jobber med å bli bedre på å respondere i stedet for å reagere, skrev han.

— Kanskje Bieber skulle referere til teksten i sin nye singel Sorry, «I know that I let you down/ Is it too late to say I'm sorry now?» , skriver Sidney Morning Herald.