Kultur

Kanye i MTV-kaos

 • Robert Hoftun Gjestad
  kulturjournalist

Natt til mandag ble kåringen MTV Video Music Awards foretatt i New York. Beyoncé og Green Day fikk mest av æren, med tre priser hver, for videoene til sine låter «Single Ladies (Put A Ring On It)» og «21 Guns». Like mange priser fikk også Lady GaGa.

Den norske regissøren Ray Kay (Reinert Olsen) var nominert til frie priser, blant annet tre for hans video til Lady GaGas låt «Poker Face», men vant ingen pris.

–Jeg har det bra likevel, for jeg er ute og fester med mine helter i musikkbransjen. Veldig kjekt, sier regissøren til dagbladet.no.

Uansett var det nok Kanye West som igjen stjal det meste av showet på utdelingen, slik han på lett skandaløst vis har hatt for vane de siste årene. Da den unge countrypopstjernen Taylor Swift ble utropt til vinner i kategorien for beste kvinnelig musikkvideo, stormet Kanye scenen og rappet mikrofonen.

–Jeg beklager, men Beyonce har laget en av de beste videoene noensinne, sa han om kollegaens «Single Ladies (Put A Ring On It)», som for øvrig ikke var nominert i denne klassen i det hele tatt.

Wests lett kaotiske opptreden ble for øvrig rettet opp av Beyoncé selv, som kalte Taylor Swift opp på scenen da hun senere på kvelden fikk en pris, slik at Swift til slutt fikk takket for seg.

Les mer om

 1. Musikk

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Skal hylle Leonard Cohen i Oslo

 2. KULTUR

  Hvem skulle tro at Katie Melua kom opp med én av årets fineste juleplater? Slik er det blitt.

 3. KULTUR

  Sandvika-gutt er ukens artist i The Guardian.

 4. KULTUR

  Machine Head: Personlig og politisk om Donald Trump

 5. KULTUR

  Stjernesopranen Lise Davidsen får hederspris

 6. KULTUR

  Bruno Mars med storeslem under Grammy-utdelingen