Kultur

Jahn Teigen fikk eget <br/>Grand Prix-frimerke

Didrik Solli-Tangen sang vinnersangen sin for menigheten og Jahn Teigen fikk eget frimerke av Posten 100 dager før Melodi Grand Prix-finalen.

Jahn Teigen ble den fjerde norske Melodi Grand Prix stjernen som skal pryde en serie på fire frimerker fra Posten, etter at han ble stemt frem som vinner av det norske folk. Her viser Teigen selv frem frimerket sammen med frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten. FOTO: MONICA STRØMDAHL. Foto: Strømdahl Monica

 • Monica Strømdahl (foto)

Det har vel neppe blitt skålt så heftig i champagne i Jakob kulturkirke som da 250 Melodi Grand Prix-entusiaster var samlet til fest fredag kveld for å markere nedtellingen til den internasjonale finalen i Telenor Arena i Bærum 29. mai.

På scenen vartet den ene norske Melodi Grand Prix-stjernen etter den andre opp med klassikere fra norske og internasjonale finaler. Helene Bøksle, Maria Haukaas Storeng og Alexander Stenerud varmet opp publikum, før Jahn Teigen ganske overraskende dukket opp på scenen.

Vant avstemning

Det skjedde etter at Postens frimerkedirektør, Halvor Fasting, kunngjorde at Teigen preger det fjerde Grand Prix-frimerket som utgis 18. mai. Norges ukronede Grand Prix-konge vant en overlegen seier i avstemningen som Posten og NRK arrangerte, med 52 prosent av stemmene.

Etter å ha stungen noen få strofer av hans sang Optimist, presenterte han selv frimerket fra scenen.

En drøm

–Dette er stort. Det er rørende å tenke på alle menneskene som stemte på meg. Alle har en drøm, men virkeligheten min er blitt større en drømmen, sa Teigen og viste til den formidable suksessen han har hatt som artist det siste året. De tre norske vinnerne av den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix, Bobbysox, Secret Garden og Alexander Rybak preger resten av serien på fire frimerker.

Jahn Teigen pryder det fjerde av frimerkene i en egen serie som Posten utgir med norske Melodi Grand Prix-stjerner 18. mai. Opplaget er på 35 millioner for de fire frimerkene. FOTO: POSTEN.

Aller størst jubel var det i kirken da årets norske Grand Prix-vinner, Didrik Solli-Tangen, entret scenen for å synge My Heart Is Yours. Da vaiet, hoiet og skrek det entusiastiske publikumet så det skummet alvorlig i champagneglassene.

Porsgrunn-Oslo –Veldig artig å være her. Det har vært en fin dag, som startet med konsert for 4000 ungdommer foran rådhuset i Porsgrunn, fortalte Solli-Tangen etter sin opptreden.

Det var hjemkommunen hans som ville gjøre stas på ham gjennom ungdomskonserten.

Didrik Solli-Tangen skapte høy stemning da han sang sin vinnersang i Jakob kulturkirke fredag kveld. FOTO: MONICA STRØMDAHL. Foto: Strømdahl Monica

Arrangør for Melodi Grand Prix-festen i Jakob kulturkirke var nettstedet eurovisionnorway.no.

–Alle artistene her har stilt opp gratis for denne konserten. Det er helt fantastisk at vi har fått til en så morsom fest, sier primus motor Marius Johansen. Gynekologen har nå seks måneders permisjon fra jobben, for å jobbe på heltid med nettstedet. Gjestene på konserten fredag var hovedsakelig invitert via nettsiden og gjennom et samarbeid med den norske Grand Prix-klubben.

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Kulturministeren om Jahn Teigen: – Nasjonalskatten vår har gått bort

 2. KULTUR

  MGP-comeback for både Tone Damli og Didrik Solli Tangen

 3. KULTUR

  Se Teigens liv og karriere i bilder

 4. KOMMENTAR

  Jahn Teigen: Entertaineren som skinte sterkere enn de andre

 5. KOMMENTAR

  Statskanalen NRK taklet ikke folkets pågang på internett. Det er skandaløst.

 6. KOMMENTAR

  «Å prøve for hardt, er ikke en suksessformel»