Kultur

Surfet rett til finalen

En bedre bursdagsgave kunne han neppe ha fått, Thomas Brøndbo. NRK-seerne sendte 35-åringen og jentene i Velvet rett til finalen i årets Melodi Grand Prix.

Foto: Falch, Knut

 • Forf>
 • <forf>arve Henriksen<
Les også

Fansen tror på Rybak

Les også

Velvet og Brøndbo rett til finalen

Selv om Surferosa var aldri så mye favoritt hos musikkanmelderne til å gå til topps i den første delfinalen i årets Melodi Grand Prix, så ville NRK-seerne det annerledes. De stemte Thomas Brøndbo og de fire jentene i Velvet rett til finalen i Oslo Spektrum 21. februar.

— Selvsagt hadde jeg håpet, men aldri om jeg hadde trodd jeg skulle være i finalen. Jeg vil tro det er flere enn namsosinger som har stemt på meg i kveld, humrer bursdagsbarnet, som rundet 35 år i går kveld.

Han har lenge levd i skyggen av sine to mer kjente brødre, Eskil og Bjarne i D.D.E. Etter at han ble nummer to i NRK-programmet Lyden av Lørdag og nå er i finalen i MGP, har han bevist at han forlengst er ute av den skyggen.

–Jeg er blitt så vant til å høre denne sammenligningen, men folk i Trøndelag snakker ikke om det lenger. De ser at jeg har min egen stil og at jeg er den jeg er. Samtidig synes jeg dette beviser at det er mulig å vinne med en norsk tekst, sier han.

Låten "Det vart en storm" er skrevet av mannen bak hits som "Har en drøm" og "Se ilden lyse", Svein Gundersen. Tekstforfatteren heter Rolf Mokkelbost og er i dag fast bidragsyter av tekster til D.D.E.

Gjentagelse

For låtskriver Hanne Sørvaag var seieren til Velvet ekstra spesiell. Rogalandsjenta, som også er kjent under sitt tidligere artistnavn Paris, skrev i fjor låten Disappear, som representerte Tyskland i den internasjonale finalen i Beograd. Nå er hun klar for sine andre nasjonale finale på rad.

–Herlighet, dette er bare helt vilt. Jeg hadde jo et lite håp om at vi i alle fall skulle få plass i Sistesjansen i Ålesund, da hadde jeg tenkt å besøke tanten min og få gått litt på ski. Men så gikk vi rett til finalen, nei, dette var kjekt, sier hun.

Sørvaag, som bor i Stockholm, er i dag en del av Universal Publishings' stall som låtskriver, og har levert låter til artist som Cher, N’Sync, Backstreet Boys, Tina Turner og Kylie Minogue. Hun har blant annet skrevet låten My Destiny, som ble fremført og gitt ut av den amerikanske idoldeltageren Katharine McPheei. Den nådde annenplass på den amerikanske billboardlisten.

–Mye av æren har faktisk jentene, de fremførte låten så utrolig bra. Jeg visste jo dette var en hit, men alt handler om fremførelsen. Og måten de gjorde denne låten på er bare helt fantastisk, smiler Sørgaard.

Takket koreografene

Cornelia Børnick i Velvet sendte en stor takk til MGP-koreografene, som skulle ha mye av æren for at låten Tricky ble seerverdig.

–Vi er virkelig blitt stæsjet opp, med sko, sminke, korte kjoler, konfetti og pyro, så dette var virkelig morsomt. Selv trodde vi at Surferosa skulle gå til finalen, men desto morsommere for oss, sier hun. De fire jentene hadde også solid støtte i Kongsvingerhallen.

–Det kom en hel buss fra Oslo med venner og familier bare for å heie på oss. I tillegg har det vært heftig markedsføring på Facebook og blogging for å få seerne til å stemme på oss. Så det har åpenbart hjulpet, smiler hun.

Også Espen Hana sikret seg en plass til Sistesjansen i Ålesund, sammen med Surferosa. Sistesjansefinalen går av stabelen 14. februar, på selveste Valentines Day.

Les mer om

 1. Musikk

Relevante artikler

 1. MENINGER

  Frode Viken (1955 – 2018): Han traff en nerve man kanskje ikke trodde fantes i en selv

 2. FOTBALL

  Tidligere Eliteserie-profil skal delta i Melodi Grand Prix

 3. KULTUR

  Joiken skal til Tel Aviv

 4. KULTUR

  Artisten Sverre Kjelsberg er død

 5. KULTUR

  MGP-ekspert: – Denne låten skriker «Eurovision-vinner»

 6. KULTUR

  NRK med et av tidenes MGP-heat