Nytt storspill fra Funcom

"The Secret World" skal produseres i Beijing - og på Skøyen.

Hanlingen er lagt til nåtidens vestlige verden.</br>

Alt om spill her!

Søk i våre spillanmeldelser her!

Se konseptbildene fra spillet her!

I snart 15 år har den norske spillutvikleren Funcom produsert dataspill for verdensmarkedet, fra tidligere har de titler som "Age of Conan", "Anarchy Online", "The Longest Journey" og "Dreamfall" på samvittigheten.

Nå holder de på med utviklingen av et nytt storspill til PC og Xbox 360, nemlig "The Secret World".

Det har de holdt på med siden sist sommer, og allerede nå har de kommet så langt i utviklingen at det foreligger en spillbar versjon.

— Dette blir et såkalt massivt online-spill, altså et spill hvor hver spiller får en helt unik figur og spiller mot tusener av folk over hele kloden samtidig, forklarer Erling Ellingsen hos Funcom.

Fra virkeligheten?

— Handlingen er satt til den virkelige verden, og er på mange måter satt sammen av en mengde myter og historier som de fleste kjenner til. Til sammen blir dette en hemmelig verden, en verden bortenfor vår egen, om man kan si det slik.

Stort mer vil ikke Ellingsen røpe om handlingen av spillet, tanken er at denne verdenen skal forbli noenlunde hemmelig frem til lanseringsdatoen - som også er hemmelig.

— Det jeg kan si er at vi har lagt få bånd på oss. Her finner du paralleller til alt fra "Drømmefall" til "Resident Evil", forklarer han.

Forventninger

Funcom har hatt gode år med sine forrige spill, både "Drømmefall" og det vi har sett av "Age of Conan" har blitt tatt imot med åpne armer av spillpressen. "Age of Conan" skal etter planen lanseres i november, og er i likhet med "The Secret World" et abonnementsbasert rollespill.

I likhet med mange andre spillprodusenter har Funcom tapt mye penger på piratkopiering av såkalte singlespill, altså spill du spiller alene på PC eller spillkonsoll, og især tapte de mye på "Drømmefall".

— Det er noe av grunnen til at vi satser på online-spill med abonnementstjenester, der er jo ikke problemstillingen rundt piratkopiering aktuell, forklarer Ellingsen.

— Vi har veldig store forventninger til dette spillet. Vi tror at folk ønsker seg en litt annerledes spillopplevelse nå, og med "The Secret World" prøver vi oss på noe helt, helt nytt, mener han.

Alt om spill her!

Søk i våre spillanmeldelser her!

    Erling Ellingsen hos Funcom har store forventninger til det kommende spillet "The Secret World".