Nasjonalballetten får kritikk etter rus-varsel. Men ballettsjefen mener nulltoleranse er viktig.

Ballettsjef Ingrid Lorentzen har nulltoleranse for rus blant danserne i Nasjonalballetten – også på privaten. Det mener den rusliberale aktivisten Arild Knutsen er dypt urettferdig.

Ballettsjef Ingrid Lorentzen mener det er viktig å signalisere nulltoleranse for bruk av illegale rusmidler i et yrke med topputøvere, enten det er idrett eller ballett.

Ballettsjef Ingrid Lorentzen har kommet med nye opplysninger etter at denne saken ble publisert. Hun presiserer 25. mai at rusbruken som utløste varslene skjedde under den sosiale delen av et jobbseminar på et hotell. Varslene omhandlet også videre rusbruk blant enkelte dansere i private settinger over tid. Når hun tidligere har avvist at rusbruk har skjedd «på arbeidsplassen», har hun siktet til ordinær jobbsituasjon på Operaen.

Søndag kunne Aftenposten fortelle om varslingssaken som har skapt uro på Nasjonalballetten. Undersøkelser avdekket bruk av illegale rusmidler blant enkelte av kompaniets dansere. Det har skjedd i private, sosiale sammenhenger.

Les hele saken med abonnement