Kultur

Kygo hadde nesten en kvart milliard i fjor

Norske Kygo satte ny turnérekord med 87 konserter i fjor. Det bidro til inntekter på nesten en kvart milliard kroner og et overskudd på 90 millioner.

Kygo kan koste på seg et bredt smil etter et hektisk turnéår i 2018 med 87 konserter og nesten en kvart milliard kroner i inntekter. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix

 • NTB

Kyrre Gørvell-Dahll fra Fana, bedre kjent som Kygo, er blitt en av verdens største artister og produsenter og kan se tilbake på et økonomisk gullkantet 2018, skriver Dagens Næringsliv.

87 konserter i 31 land ga inntekter på 181 millioner kroner. I tillegg kommer rundt 63 millioner i andre inntekter i Kygo-konsernet. Selskapet som er bygget opp rundt artisten, fikk dermed samlede inntekter på 244 millioner kroner og et overskudd før skatt på 90 millioner. Når staten har fått sitt, sitter konsernet igjen med drøyt 69 millioner kroner.

– Det er veldig gode tall. Vi hadde aldri trodd at det skulle gå slik, så vi er veldig godt fornøyd, sier stefar Jan Bjordal, som sammen med mor og styreleder Kjersti Gjerde styrer konsernet.

Etter et svært hektisk konsertår i fjor, trappes den delen av virksomheten noe ned i 2019. I snitt ligger det an til å bli én konsert i uken eller totalt 53 konserter i løpet av året.

Les mer om

 1. Kygo
 2. Musikk

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Alan Walker tjente 26 millioner i fjor

 2. ØKONOMI

  Aurora dro inn 22 millioner kroner og tredoblet resultatet

 3. KULTUR

  Kulturrådet setter av 30 millioner til digitale og eksperimentelle kunst- og kulturprosjekter

 4. KULTUR

  Spilte inn en halv million på nettkonsert - ga bort pengene

 5. KULTUR

  Mens søsterselskapene går med underskudd, må pengemaskinen DN kutte kostnader: – Fantasiløst og kortsiktig tenkt

 6. ØKONOMI

  Nytt milliardresultat for laksearving