Kultur

Forfatterportretter på nye frimerker

Tre kjente forfattere som alle ble født for hundre år siden, Anne-Cath Vestly, Kjell Aukrust og Jens Bjørneboe, hedres på nye frimerker.

Nye frimerker med forfatterportretter tegnet av Egil Nyhus er i salg fra torsdag denne uken.
  • NTB

Posten gir torsdag ut tre frimerker for å hedre forfatterne Anne-Cath Vestly, Kjell Aukrust og Jens Bjørneboe. De ble alle født i 1920, for 100 år siden.

Frimerkene er tegnet av kunstneren Egil Nyhus, skriver Posten i en pressemelding.

Forfatteren og skuespilleren Anne-Cath Vestly er kjent for en lang rekke barnebøker utgitt fra 1953 til 2004. Bøkene er samlet i serier om ulike hovedpersoner: Ole Aleksander, Mormor og de åtte ungene, Lillebror og Knerten, Aurora, Guro, Kaos og Ellen Andrea.

På frimerket av Vestly er figuren Knerten med i bakgrunnen.

Beregnet for brev innenlands

Kjell Aukrust var en norsk forfatter, tegner, illustratør, tegneserieskaper og maler. Han er nok mest kjent for historiene om livet i Flåklypa. Sykkelreparatør Reodor Felgen pryder frimerket sammen med opphavsmannen.

Jens Bjørneboe var en av landets mest kritiske forfattere i 1950- og 60-årene. Bakgrunnen av frimerket til Bjørneboe, som døde bare 56 år gammel, er opprørt hav.

Frimerkene er beregnet henholdsvis for brev Innland opp til 20 gram, brev Innland opp til 50 gram og brev opp til 100 gram innenlands (verdi 27 kroner). De er i salg fra torsdag 19. mars.

Les mer om

  1. Frimerker
  2. Litteratur
  3. Anne-Cath Vestly
  4. Jens Bjørneboe