Kultur

Plácido Domingo ber om unnskylding

Operastjernen Plácido Domingo (79) ber for første gang om unnskyldning etter å ha blitt anklaget for seksuell trakassering av en lang rekke kvinner.

Operastjernen Plácido Domingo, her i Washington i 2007. Foto: Jacquelyn Martin, AP/NTB scanpix

 • NTB-AP-AFP

– De siste månedene har jeg brukt tiden til å reflektere over anklagene som kolleger har rettet mot meg, sier Domingo i en uttalelse som flere nyhetsbyråer har mottatt eller fått tilgang til.

Beskyldningene som rettes mot Domingo, omfatter ufrivillige kyss, beføling og nattlige telefonoppringinger. Flere kvinner hevder operastjernen forsøkte å presse dem inn i seksuelle forhold ved å lokke med attraktive jobber og «straffe» dem som sa nei.

I tillegg til at Domingo var en av verdens mest kjente tenorer, hadde han lederstillinger ved flere operaer i USA.

Domingos unnskyldning kommer samtidig med at nyhetsbyrået AP har fått innsyn i en gransking utført av fagorganisasjonen American Guild of Musical Artists. Her vises det til flere titall personer som enten selv har opplevd trakassering eller bevitnet det i løpet av en periode som strekker seg over flere tiår.

To kvinner har fortalt granskerne at de hadde seksuelle forhold til Domingo, og at de følte seg presset til dette siden Domingo hadde makt til å skade karrierene deres.

– Jeg forstår nå at noen kvinner kan ha vært redde for å uttrykke seg ærlig som følge av bekymring for at karrierene deres kunne ha blitt negativt påvirket, sier Domingo i uttalelsen.

Han sier han er lei seg for smerten han har påført kvinnene som retter anklager mot ham, og at han tar fullt ansvar for sine handlinger.

Les mer om

 1. Metoo
 2. Opera
 3. Musikk
 4. Kultur
 5. Seksuell trakassering

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Kvinner bryter tausheten om seksuell trakassering. Nå er #metoo kommet til Iran.

 2. KULTUR

  Rettssaken mot Weinstein i gang i New York

 3. VERDEN

  Harvey Weinstein kjent skyldig i seksuelle overgrep – ble pågrepet i retten

 4. VERDEN

  Bloomberg åpner for å skrote taushetspliktavtaler

 5. VERDEN

  Klart for rettssak mot Harvey Weinstein to år etter at anklagene utløste #metoo

 6. KULTUR

  Matilda Gustavsson avslørte en overgrepssak fra toppen av det svenske kulturlivet, men er sterkt kritisk til #metoo-journalistikken