Kultur

Ny gullalder for skrekkfilm: – Jeg var lei 90-tallets tannløshet. Vi ønsker å skremme vannet av folk.

LOS ANGELES (Aftenposten): Med en moderne vri på blod og gørr setter dagens horrorregissører dagsorden. Samtidig sikrer de sjangeren kredibilitet og klingende mynt i kassen.

Halay (Kaya Scodelario) blir fanget i en kjeller med sammen med to sultne kjempealligatorer i «Crawl». Foto: Sergej Radović

  • Mari Glans

– Det er ikke tilfeldig at skrekk er omtrent den eneste sjangeren som har overlevd konkurransen fra superheltfilmer og andre blockbustere. Horrorfilm vekker fremdeles sterke følelser, noe kinopublikumet aldri går lei. Nå er vi i tillegg inne i en ny gullalder for skrekk, mener regissør Alexandre Aja.

Han står bak Crawl som hadde premiere sist helg. I den blir en ung kvinne, i et forsøk på å redde faren fra en orkan, fanget i en kjeller sammen med to sultne kjempealligatorer. Crawl er en moderne vri på den klassiske sjangeren «creature feature» – skrekk der de blodtørstige skurkene ikke er mennesker.

Les hele saken med abonnement

Nyhetsbrev Trenger du en ny serie å se på? Få rykende ferske anbefalinger fra film- og serieanmelder May Synnøve Rogne på e-post.