Kultur

Hør Slettahjell, Gustavsen og Miljeteig her

Trioen byr på en spesialtilpasset «Påskenatt» i kveld.

  • Robert Hoftun Gjestad
    Robert Hoftun Gjestad
    journalist

Sanger og pianist Solveig Slettahjell, pianist Tord Gustavsen og trompetist Sjur Miljeteig er alle tre blant vår generasjons mest distinkte musikalske stemmer. Sammen har trioen i over ti år fylt Kulturkirken Jakob flere kvelder på rad med konserten «Natt i Betlehem».

Nå skal de sammen holde konserten «Påskenatt», der de vil skape meditative nytolkninger av et utvalg salmer, folketoner og andre låter som er med på å fortelle om og åpne påskemysteriet.

Konserten ser du på Jakobstrøm og her hos Aftenposten.

Solveig Slettahjell med venner live på Aftenposten i kveld. Foto: HEIKO JUNGE / NTB scanpix


SE KONSERTEN HER.

I forrige uke spilte Solveig Slettahjell også en nettkonsert for Koronerulling fra Sentralen i Oslo. Den ble sett av nesten 3000 mennesker på Youtube og ble også strømmet her hos Aftenposten.

Les også

Vi trenger mer liv og røre i stuene våre | Cecilie Asker


Andre konserter i kveld:

Oslos hiphop-konge Tommy Tee live på nett i kveld. Foto: Espedal, Jan Tomas

Mae og Tommy Tee på Koronerulling kl. 21.

Dette blir en konsert dedikert til Oslo, lover de to hiphoperne. Hovedvekten legges på Maes solomateriale, men et par overraskelser kan komme. Med seg har de gitarist Mats Haugen, som også spiller på Maes album Proletar Adel.

Se konserten her.

Frida Ånnevik på Et Helt Annet Sted kl. 19.

Popsanger Ånnevik var en av artistene som imponerte i årets utgave av Hver Gang Vi Møtes på TV 2. Nylig slapp hun også et helt ypperlig album med egne tolkninger av andres sanger.

Se konserten her.

Silje Nergaard fra egen stue kl. 20.

Tredje konsert i Silje Nergaards serie med konserter fra egen stue på Ekeberg i Oslo. Inntekten går til Kirkens Nødhjelp.

Se konserten her.


Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Musikk
  3. Koronerulling
  4. Aftenposten
  5. Konsert