Klart for digital lydbokradio

I mars neste år lanseres "Bokradioen", verdens første digitale bokradio. Dermed kan du lytte til lydbøker for barn og voksne 24 timer i døgnet.

I fjor tapte Radio 2 Digital kampen med P4 om den femte riksdekkende radiokanalen her til lands. Selskapet har likevel beholdt den digitale radiokonsesjonen de ble tildelt i 1999. Kanalen disponerer derfor i dag en sjettedel av det nasjonale DAB-nettet (Digital Audio Broadcasting). Og det er her den nye digitale bokradioen nå vil finne sin plass. I samarbeid med landets fire lydbokforlag legges det opp til en heldigital radiokanal, hvor nordmenn med digitale radioapparater kan lytte til lydbøker døgnet rundt, — Det har vært en kraftig økning i salget av lydbøker her i landet de siste årene, og målet er derfor å gjøre Bokradioen til et samlende forum for lydbøker i Norge, sier redaktør Knut Lindh i Bokradioen. Kanalen vil ha en fast programleder, som introduserer de enkelte titlene. Videre legges opp til faste sendeflater innenfor barnelitteratur, krim, klassikere og nye bøker, slik at lytterne vet hva som sendes når. I første omgang vil kanalen ha nærmere 300 titler. Bokradioen vil i tillegg bli distribuert via Internett.

Økt radiosalg

— Timingen tror vi er riktig, meldingene fra salgsstedene viser at salget av DAB-radioer har økt bare de siste to ukene, sier administrerende direktør i Radio 2 Digital, Ole Jørgen Torvmark.Bokradioen vil komme på luften først i mars neste år, men avtalen med Fono forlag, som årlig distribuerer rundt 30 lydboktitler, er allerede i boks. Samtidig pågår det forhandlinger med Lydbokforlaget, Cappelen og Gammafon. Forlagssjef Halvor Haneborg i Fono forlag ser også muligheten for å la lytterne få tilgang til en del gamle klassikere, som kun eksisterer på kassett.- Dette er utvilsomt en spennende distribusjonsmåte, som ikke har noen konkurranse i dag. I tillegg finnes det en del klassikere som det er for dyrt å gi ut på CD, eksempelvis Oliver Twist. Det får vi nå muligheten til å servere lytterne, sier Haneborg.