Kultur

«Brokeback Mountain» ble beste film

«Brokeback Mountain» om to ensomme cowboyer som forelsker seg i hverandre, vant mandag Golden Globe-prisen for beste drama.

Filmen slo som ventet de andre nominerte filmene, som inkluderte dramaet fra McCarthy-perioden «Good Night and Good Luck», den Afrika-baserte thrilleren «The Constant Gardner», gangsterhistorien «A History of Violence» og Woody Allens «Match Point» om engelsk overklasseliv.

Ang Lee vant mandag Golden Globe-prisen for beste regissør for «Brokeback Mountain».

Den taiwanske regissørens film om forbudt homofil kjærlighet var på forhånd nominert i en rekke kategorier, blant annet beste drama og beste mannlige hovedrolle.

Cash

Filmen «Walk the Line» om countrylegenden Johnny Cash vant mandag Golden Globe-prisen for beste musikal eller dramakomedie.

Filmen slo konkurrenter som «Mrs. Henderson Presents», «Stolthet og fordom», «The Producers» og «The Squid and the Whale».

Joaquin Phoenix fikk prisen som beste mannlige skuespiller for sin rolle som Johnny Cash, mens Reese Witherspoon hentet hjem prisen som beste kvinnelige skuespiller for rollen som Cashs kone June Carter Cash.

— Hvem hadde trodd at jeg noen gang skulle vinne i en musikalsk kategori? sa en stolt Joaquin før han inntok podiet og fremførte Cash-låten "I Walk The Line" til stor applaus fra salen.

I og med Golden Globe-prisene seiler «Walk the Line» opp som favoritt til å vinne en eller flere Oscar.

Reese Witherspoon vant Golden Globe for beste kvinnelige skuespiller i en komedie eller musikal for rollen som countrysangeren Johnny Cashs kone i «Walk The Line».

Witherspoon sa at hennes egne røtter i Sørstatene gjorde det spesielt intenst for henne å spille June Carter Cash.

— Denne filmen betyr så mye for meg, sa en beveget Reese i sin takketale.

De andre nominerte som ikke nådde opp, var Judi Dench for «Mrs. Henderson Presents», Keira Knightly for «Stolthet og Fordom», Laura Linney for «The Squid and the Whale» og Sarah Jessica Parker for «The Family Stone».

Capote

Philip Seymour Hoffman vant mandag Golden Globe-prisen for beste mannlige skuespiller i et drama, mens Felicity Huffman vant prisen for beste kvinnelige skuespiller.

Hoffman fikk prisen for sin rolle som forfatteren Truman Capote i filmen «Capote» som forteller hvor mye det kostet forfatteren å skrive boka «I kaldt blod».

Felicity Huffman på sin side hentet sin pris for tolkningen av rollen som en mann som er i ferd med å bli kvinne i filmen «Transamerica».

— Jeg vet at vår jobb som skuespillere er å spille roller, men som mennesker er vår jobb å være den vi egentlig er. Derfor vil jeg hylde de menn og kvinner som modig møter utfrysing og lever et liv på siden for å bli den de virkelig er, sa Felicity Huffman i takketalen, ifølge AP.

"Paradiset nå", om to palestinske gutter som melder seg som selvmordsbombere, fikk prisen for beste utenlandske film. Regissøren Hanny Abu-Assad takket Warner Independent Pictures for å ha hatt mot til å stå for distribusjonen av filmen i USA. Den palestinske filmen vant foran blant andre "Kung Fu Hustle" og "Master og the Crimson Armor" fra Kina.

Clooney ble overrasket.

George Clooney vant for beste mannlige birolle i filmen "Syriana". - Og jeg som ikke har fått tatt en drink ennå! sa en overrumplet George, ifølge USA Today. Rachel Weisz vant for beste kvinnelige birolle i "The Constant Gardener". Dessuten fikk Anthony Hopkins overrakt hedersprisen, av en gravid Gwyneth Paltrow.

Ang Lee fikk mye heder til sin "Brokeback Mountain" natt til tirsdag. AFP

"Brokeback Mountain" hander om to ensomme cowboyer som forelsker seg i hverandre. REUTERS

Harrison Ford og et medlem av Hollywoods presseforbund i et løssluppent øyeblikk under utdelingen. AFP

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Listen, vinnerne og jubelen: Her er nattens viktigste Golden Globe-vinnere

 2. KULTUR

  Hun ble stemplet som utdatert og kun tilbudt hjernedøde kjæresteroller. Så kom Reese Witherspoon kraftig tilbake.

 3. KULTUR

  «Parasitt» er første fremmedspråklige film som vinner gjev SAG-pris

 4. VERDEN

  Stjerner gikk i svart til støtte for #metoo

 5. KULTUR

  Meryl Streep langet ut mot Trump, fikk svar på twitter

 6. KULTUR

  «Bohemian Rhapsody» til topps i Golden Globe