Kultur

Mafia vil drepe 50 Cent

Amerikanske myndigheter mener å ha avdekket planer om å drepe rapperen 50 Cent.

  • Tone B. Værvågen
Nyhetsbrev Vil du ha film- og serietips rett i innboksen?

De hevder at en straffedømt dopselger vil ha hevn etter at 50 Cent skrev en nedsettende sang om ham, "Ghetto Koran", melder Sky News. "Ghetto Koran" skal handle om narkobaronen Kevin "Supreme" McGriff.

Føderale etterforskere tror at det finnes en mulig konspirasjon mellom Kevin McGriff og plateselskapet Murder Inc, for å drepe rapperen, skriver Sky News. De undersøker også hvorvidt drapet på rapperen Jam Master Jay i 2002 kan ha vært motivert av hans nære forhold til 50 Cent.

50 Cent ble truffet av ni kuler i april 2000. Rapmiljøet har i flere år blitt rystet av drap. Avisen Los Angeles Times hevdet i 2002 at det var rapperen Notorious B.I.G. som sørget for å få konkurrenten Tupac Shakur skutt og drept i 1996.En journalist i avisen etterforsket mordet på Shakur blant gjengmedlemmer i Los Angeles underverden. Flere medlemmer hevder at nå avdøde Notorious B.I.G. betalte leiemordere en million dollar for å kvitte seg med Tupac.

Notorious B.I.G og Tupac Shakur var tidligere i karrieren gode venner. Ett år før drapet tok vennskapet slutt og en ordkrig brøt ut mellom de to superstjernene. Dette var en del av den mye omtalte rivaliseringen mellom rappere fra Østkysten og Vestkyst-rappere. Notorious B.I.G ble selv skutt seks måneder senere. Drapet har ennå ikke blitt oppklart.

Les også

  1. Ekte gangsta'

  2. Frykter nye rapoppgjør

  3. Dokumentarfilm om Tupac Shakur

  4. - Notorious B.I.G. bestilte Tupac-drap

50 Cent har klokelig iført seg skuddsikker vest på dette bildet. Han har blit skutt ni ganger tidligere.

Klassisk

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Musikk