Kultur

Diana Ross skulle få barna hvis moren døde

Michael Jacksons testamente offentliggjort.

REUTERS

 • Ida Halvorsen Kemp

Bakgrunn:

Les også

Tidslinje: Michael Jackson

Et testamente undertegnet av Michael Jackson 7. juli 2002 er offentliggjort, og lagt ut i sin helhet på kjendisnettstedet TMZ.com.

I testamentet kommer det frem at popkongen ønsker at hans mor, Katherine Jackson (79), skal ta seg av de tre barna Prince Michael (12), Paris Michael (11) og Prince Michael II (7).

Skulle moren dø før artisten, eller ikke være i stand til å ta vare på barna, ønsker Jackson imidlertid at foreldreretten tilfaller Diana Ross.

500 millioner dollar

Av testamentet, som er innlevert til retten i Los Angeles, kommer det også frem at Michael Jacksons formue er på mer enn 500 millioner dollar, og at alle verdiene skal overføres til fondet Michael Jackson Family Trust .

Fondets hovedformål er ifølge en kilde TMZ har snakket med å ta vare på Michaels barn og mor, og dessuten å fordele penger til ulike veldedige organisasjoner.

I testamentet er det nevnt spesifikt at de to eldste barnas mor, Debbie Rowe, som også er Michael Jacksons ekskone, ikke får en krone.

Les hele testamentet her

— Skulle ønske vi hadde visst om det

Ifølge LA Times er det en advokat med klienter hovedsakelig fra underholdningbransjen, som har kommet opp med det syv år gamle testamentet. Testamentet oppnevner den samme advokaten samt en sjef i musikkbransjen som testamentsfullbyrdere.

Katherine og Joe Jacksons jurister jobber med å sjekke dokumentets ektehet. Jacksons foreldre møtte opp i retten tirsdag for å skaffe seg de samme rettighetene.

JUYNH

— Jeg så testamentet for første gang i dag tidlig. Vi holder på å undersøke det. Vi fikk ikke se det før vi henvendte oss til retten, og jeg skulle ønske vi hadde visst om det tidligere, sier advokat L. Londell McMillan, som representerer foreldrene.

Signerte ny kontrakt

Testamentet ble lagt frem av John Branca, en jurist som begynte å representere Jackson i 1980.

Branca og Jackson gikk hver sin vei i 2006 etter en uoverensstemmelse, men den 17. juni i år - åtte dager før han døde - signerte Jackson igjen et brev som oppnevnte Branca til hans advokat.

McMillan vil ikke kommentere opplysninger lagt frem i Wall Street Journal om at Jacksons verdier skal deles mellom barna, moren og en eller flere veldedige organisasjoner.

— Mr. Jackson hadde mange advokater gjennom årene, og en del av vår utfordring er å komme i kontakt med hver og en av disse for å gjennomgå deres dokumenter, sier McMillan.

Moren visste ikke om testamentet

TMZ.com melder onsdag kveld at det foregår en rettslig høring om testamentet.

Ifølge nettstedet skal Katherine Jackson ha skaffet seg midlertidig råderett over sønnens eiendom tirsdag, i den tro at det ikke eksisterte noe testamente.

Testamentfullbyrderne forsøker imidlertid å annulere denne retten for å skaffe seg kontrollen artisten har tilkjent dem.

Artikkelen fortsetter under bildet

REUTERS/SCANPIX

Opplysninger fra testamentet ble lekket ut allerede tirsdag. Da ble det kjent at faren Joe

Les også

Nevner ikke faren i testamentet

med et ord.

Michael Jacksons far, en kranoperatør fra Arkansas med musikalske ambisjoner, mislyktes med bandet The Falcons som han spilte i sammen med sin bror Luther på 60-tallet, og fant etter hvert ut at han kunne leve ut artistdrømmen gjennom sine sønner.

The Jackson 5, med unge Michael som stjerne, måtte øve mye og disiplinert, med faren sittende i en stol med beltet klart til å slå om noen gjorde noe galt.

 1. Les også

  Vulgær og vidunderlig

Les mer om

 1. Musikk

Relevante artikler

 1. KULTUR

  «Rocken er kanskje død, men det er definitivt ikke Queens of the Stone Age»

 2. KULTUR

  Fay Wildhagen: Et album å gråte ut til, men på en god måte

 3. KULTUR

  Vil tvinge radiokanalene til å spille mer norsk musikk

 4. KULTUR

  Nytt Håkan Hellström-album: «Vi lettrørte griner da fort et par, tre ganger underveis her også»

 5. KULTUR

  iris: Mørk, minimalistisk og høyst lovende elektropop fra Bergen.

 6. KULTUR

  Metal-fans fra over 50 land kommer til Ekebergsletta