9 serier du bør få med deg denne våren

99 nye serier og sesonger venter på deg i sofaen denne våren. Ikke alt er like bra, men disse er verdt å sjekke ut.

Skam sesong 4 er tilbake på skjermen i løpet av våren. Hvem som blir hovedperson er ennå ikke klart, men Sana er i hvertfall en het kandidat.
  • Cecilie Asker

Savner du Desperate Housewives, kan det godt være at HBO nye dramakomedie Big Little Lies vil gjøre susen. Her møter vi et knippe forstadsfruer som man fort skjønner at bærer på mørke hemmeligheter under sine blendahvite smil. Og det tar ikke lang tid før det skjer et drap. På rollelisten står blant annet stjernenavn som Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Laura Dern og Alexander Skarsgård, noe som i seg selv er nok til å bli nysgjerrig.

Etter at Carrie Mathieson klarte å forhindre et terrorangrep i Berlin i forrige sesong er hun nå tilbake i New York. Her lever hun et tilsynelatende rolig liv som ansatt i en organisasjon som hjelper muslimer i USA. Men i bakgrunnen lurer et presidentvalg, og det tar ikke lang tid før hun blir dratt inn i det storpolitiske spillet igjen. Homeland har med skummel presisjon truffet tidsånden i verden de siste årene, både når det gjelder internasjonal politikk, religiøse konflikter og terrorisme. Årets sesong blir neppe noe unntak. Claire Danes er i ferd med å gjøre Carrie Mathieson til vår tids James Bond, bare langt smartere, mer kompleks og veldig mye mer spennende.

Les hele saken med abonnement