Kultur

«Ut og stjæle hester» skal delta i hovedkonkurransen i Berlin

Hans Petter Moland har regissert filmen «Ut og stjæle hester» etter Per Pettersons roman med samme navn. Nå skal den vises i Berlin. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Den norske filmen «Ut og stjæle hester» skal vises i hovedkonkurransen under filmfestivalen i Berlin og dermed konkurrere om den gjeve Gullbjørnen.

  • og NTB

Filmen er regissert av Hans Petter Moland og kommer på kino 8. mars i år. Den er basert på den internasjonalt bestselgende boken med samme navn av Per Petterson.

– Å delta i hovedkonkurransen i Berlin er blant de høyeste utmerkelser en film kan få, sier avdelingsdirektør Stine Helgeland ved Norsk filminstitutt i en pressemelding.

Hun er altså strålende fornøyd. Det samme er naturlig nok regissøren.

– For en film fra en liten nasjon som Norge – på norsk – gir deltakelse i hovedkonkurransen i Berlin en enorm mulighet internasjonalt. Jeg gleder meg til å dele filmen med publikum i Berlin og i Norge, sier Moland.

Kun åtte norske spillefilmer har tidligere konkurrert om Gullbjørnen på den internasjonale filmfestivalen i Berlin siden 1951.

Nyhetsbrev Trenger du en ny serie å se på? Få rykende ferske anbefalinger fra film- og serieanmelder May Synnøve Rogne på e-post.

Les mer om

  1. Film
  2. kulturnyheter