Kultur

Syk Elton John avlyser i New Zealand

Elton John kansellerer to konserter i New Zealand. Verdensstjernen sliter fortsatt med atypisk lungebetennelse, og de gjenstående showene spilles neste år.

Elton John avlyser to konserter i New Zealand. Han hadde nettopp returnert til landet etter å ha deltatt på Oscar-utdelingen, der han sikret seg Oscar beste originalsang med «(I'm Gonna) Love Me Again» fra filmen «Rocket Man». Foto: Chris Pizzello / AP / NTB scanpix

 • NTB-AP

Søndag måtte poplegenden avbryte en konsert i Auckland på New Zealand halvveis ut i de tre timene hver konsert varer. Årsaken var en såkalt atypisk lungebetennelse, forårsaket av mykoplasmabakterien, som kan forårsake øvre og nedre luftveisinfeksjoner.

– Til tross for forsøkene til en artist som aldri vil skuffe sine fans, har det i samråd med leger blitt besluttet at sir Elton Johns gjenstående konserter blir flyttet til 2021, heter det i en uttalelse fra turnéarrangøren.

John sier han er utrolig skuffet over å måtte avlyse, og han beklager så mye overfor fansen. Den 72 år gamle artisten fortsetter nå turneen i Australia og lover å komme tilbake til New Zealand.

– Jeg vil alltid gi 100 prosent, og jeg er redd for at jeg ikke er i stand til å gjøre det nå, sier poplegenden, som legger til at han er takknemlig for støtten han har fått og gleder seg til å komme tilbake til landet for å spille.

Elton Johns ambisiøse avskjedsturné «Farewell Yellow Brick Road» startet i 2018 og strekker seg fram til neste år. Fra 22. februar opptrer han igjen i Australia, der han allerede har hatt én runde i år, med totalt sju konserter til, før Nord-Amerika får nytt besøk helt fram til juli.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Gråtkvalt Elton John: Måtte avbryte konsert

 2. KULTUR

  Hør Odd Nordstoga, Aurora og Neil Young direkte. Disse konsertene anbefales de neste dagene!

 3. KULTUR

  Slik blir konsert- og festivalåret 2020

 4. KULTUR

  Anmeldelse av Elton John-biografien: Et hysterisk liv!

 5. KULTUR

  Her utfordrer No. 4 «gratisfellen»: – Føles ganske sårbart å be folk vippse oss penger

 6. KULTUR

  Spilte inn en halv million på nettkonsert - ga bort pengene