Kultur

Minst tre «Game of Thrones»-oppfølgere på vei

Forfatter George R.R. Martin røpet mer om planene for oppfølgere i helgen.

Forfatter George R.R. Martin har gode nyheter til de som ikke får nok av «Game of Thrones». Foto: Reuters/ Mike Blake/ NTB scanpix

 • Caroline Enge

Tidenes største TV-serie er inne i sin siste sesong, men det blir neppe det siste vi ser fra Game of Thrones-universet på skjermen. Spekulasjonene om hvilke av karakterene som vil få sin egen såkalte spinoff-serie har gått lenge blant fansen.

 • Game of Thrones er en fest av historiske forbilder og motiver. Les mer om hendelsene i den virkelige verdenshistorien som har inspirert serien.

«Men ikke tro alt du leser, internett er ikke til å stole på», advarte forfatter George R.R. Martin på sin blogg fredag. Mannen bak den populære bokserien En sang om is og ild, som TV-serien er basert på, har også bidratt på produksjonssiden.

Martin har tidligere fortalt at HBO har jobbet med tilsammen fem nye oppfølgere, men det har vært uklart om de vil bli noe av. Nå kan forfatteren fortelle at «tre av disse fortsatt har god fremdrift».

Les også

Les intervjuet med «Game of Thrones»-skuespiller Kristofer Hivju: – Jeg hadde aldri trodd at Tormund skulle bli et symbol på kjærlighet

Den populære serien er inne i sin siste sesong. Foto: HBO

«Den jeg egentlig ikke får lov til å kalle The long Night skal spilles inn senere i år, og to andre serier er fortsatt på manus-stadiet, men nærmer seg», skriver Martin.

Ifølge Variety bestilte HBO en pilotepisode for den første serien allerede i fjor, med Naomi Watts i en av hovedrollene. Handlingen skal finne sted flere tusen år før handlingen i Game of Thrones.

Spekulasjonene ble neppe mindre etter dette, for Martin vil ikke si noe mer om hva de to andre seriene skal handle om:

Les mer om

 1. HBO
 2. TV-serier
 3. Game of Thrones

Relevante artikler

 1. KULTUR

  HBO bekrefter «Game of Thrones»-oppfølger

 2. KULTUR

  Vår kommentator: «Game of Thrones» sviktet fansen og George R.R. Martin

 3. KULTUR

  Anmeldelse: «Noen kommer sikkert til å hate slutten. Men siste episode kunne ikke vært mer episk.»

 4. A-MAGASINET

  Bryr du deg filla om Game of Thrones? Fatt mot! Du er ikke alene. (Det bare virker sånn).

 5. KULTUR

  Anmeldelse av første episode i sesong 8: Dette kommer til å gjøre vondt. Veldig vondt.

 6. KULTUR

  Game of Thrones-fansen raser etter nest siste episode