Hvem vinner Duellen denne gang?

I Duellen løfter Aftenposten frem nye talenter. Du bestemmer hvilken serie som skal gå videre.

ACE av Maria Smedstad er den nye utfordreren til Desibelles.

Lørdag og søndag åtte uker fremover skal to tegneserier knive om din stemme – om plass videre i Aftenposten.

Desibelles vant leseravstemningen foran Lille Berlin og går dermed videre.

Duellant de neste ukene blir ACE av Maria Smedstad. Hun har også stått bak serien Em, som tidligere har gått i Aftenposten.

De neste lørdagene og søndagene kan du lese seriene og stemme på ett av alternativene. Når åtte uker er gått, blir serien med flest stemmer med videre, og en ny utfordrer kommer inn.

Hovedkriteriet for å få delta i Duellen er at serien er relativt ny og kommer fra Norden.

Les mer om duellantene:

I åtte uker fremover kan du stemme på ACE av Maria Smedstad.

Dette er ACE

Om serien: ACE er rett og slett et akronym av fornavnene til de tre hovedpersonene i serien: Amy, Cat og Elsa. Amy har fast arbeid og er den fornuftigste av de tre. Livet til Cat dreier seg mest om stevnemøter, de fleste mislykkede. Hun er lavest på rangstigen på et kontor der det meste hangler. Elsa jobber på samme sted, og er en nevrotisk hippie med et påklistret smil mens det koker innvendig.

Maria Smedstad flyttet fra Sverige til England som 15-åring og begynte etterhvert som illustratør. Gjennombruddet kom med den delvis selvbiografiske serien EM, som også gikk i Aftenposten. Nå er hun klar med en ny serie.

Dette er Desibellene

Om serien: Rosablogger Mokki flytter inn i samme kollektiv som punkerne Gina og Elise Sophie, som snart ser at Mokki kan være den de trenger for å ta bandet deres til neste nivå. Dog ikke uten å utfordre punkens prinsipper ...

Arne Bye er født, oppvokst og bor i Trondheim, og jobber til daglig med grafisk utforming av bildekor. Debuterte med Holger og Hagbart i Smult som 19-åring i 2002, og har siden fått både den og stripeserien Mira publisert i Pondus og en rekke aviser. Nominert til Sproingprisen i 2012 for heftet Mira Atten (2011). Etter noen års pause fra tegneseriemediet gjør han nå et nytt forsøk på å oppnå verdensherredømme med Desibelles.